RIBA SE MOŽE POHOVATI I BEZ BRAŠNA: Od jednog sastojka dobiće zlatnu koricu

Autor: N.J.

Lifestyle

03.04.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pohovanu ribu možete spremiti na malo zanimljiviji način.

RIBA SE MOŽE POHOVATI I BEZ BRAŠNA: Od jednog sastojka dobiće zlatnu koricu

Foto: YouTube/ Mikina Kuhinja

Ako pripremite ribu na ovaj način, biće ukusnija i neće biti masna. Takođe, ako ste neko ko želi malo zdravije da se hrani, vreme je da probate ovaj recept. Za ljubitelje ribe, ovako će biti hrskavija, a sigurno i zdravija. Umesto brašna možete koristiti i gustin

Potrebno je da spremite ribu, odnosno da je isečete i stavite u frižider. To možete uradite dan ranije, ali i istog dana. Začine spremite po izboru najbolje je kombinovani so, crvenu papriku i beli luk u prahu. Naravno, dobro je da koristite ona začine koje najviše volite, a ovo je naša preporuka.

Priprema gustina za ribu

Stavite ga u činiju pa dodajte kašiku soli, a onda i ostale začine po izboru. Sve lepo nekom kašikom sjedinite. Ulje dobro zagrejte na ringli i tek onda spustite ribu da bi dobila koricu. Da bi se dobro ispržila mora biti malo više ulja. Ribu lepo umešajte u gustin sa začinima i spustite u vrelo ulje. Ako je potrebno okrećite je više puta, da bi se sa obe strane lepo ispržila. Stavite je na ubrus kako bi se mast ocedila.

Foto: youtube.com/Jelajelena Petrovic

Pohovana riba i pasulj

Ribu možete služiti uz zelenu salatu, krompir, neki preliv ili pirinač. Možete poslužiti i uz fantastične pljeskavice od luka, a recept pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading