SVI SU ODLEPILI ZBOG OVOG RECEPTA: Lepinja iz tiganja punjena kačkavljem - mere na čašu!

Autor: N.J.

Lifestyle

25.01.2023

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte jednostavan recept za pripremu lepinje.

SVI SU ODLEPILI ZBOG OVOG RECEPTA: Lepinja iz tiganja punjena kačkavljem - mere na čašu!

Foto: YouTube/ Lina'nın Yemek Tarifleri

Donosimo vam jedan veoma zanimljiv recept za lepinje iz tiganja koje ćete brzo spremiti, a još brže pojesti. Možete ih puniti čime god želite, ali dobro razmislite pre nego što promenite recept. Mere su na čašu, tako da će ovo uživanje spremiti svako, ne samo surovi profesionalci. Evo kako to da uradite.

Potrebno vam je:

Jedna kašičica soli

140 grama brašna ili dve male šolje

Jedna čaša mleka

Puter 10 grama

Dva krompira

30 grama majoneza (dve kašike)

Kačkavalj po ukusu

Foto: YouTube/ Lina'nın Yemek Tarifleri

Lepinja nakon prženja

Priprema:

Rukom zamesite testo od brašna, mleka, putera i soli. Pokrijete providnom folijom, a onda ostavite da naraste oko jedan sat. Stavite dva manja krompira da se kuvaju u 300 mililitara vode, to je otprilike tri čaše. Da biste proverili da li je kuvano, probodite ih viljuškom. Izgnjeti ih pa im dodajte majonez. Sve lepo sjedinite, a onda rasklagijajte testo. U sredinu testa dodajte kačkavalj po ukusu, a onda stavite smesu od krompira i majoneza preko kačkavlja. Utapkajte kašikom, pa dodajte preko još kačkavalja. Krajeve testa vucite ka srednjem delu i od toga formirajte jednu manju loptu. Rasklagijajte je. Uključite ringlu da se greje. Obe strane testa premažite uljem. Pecite dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading