KOLIKO TRAJE RUSKA SALATA I PEČENJE? Evo koliko dugo ova jela smete da držite u frižideru

Autor: N.J.

Lifestyle

08.01.2023

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko dugo je bezbedno jesti rusku salatu i pečenje?

KOLIKO TRAJE RUSKA SALATA I PEČENJE? Evo koliko dugo ova jela smete da držite u frižideru

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Flavour of Desi Food

Trpeza ne može da prođe bez ruske salate i pečenja. Danas je drugi dan Božića, kada još uvek uživamo u pripremljenim specijalitetima, ali nećemo to raditi još dugo. Ista hrana brzo postane neprimamljiva. Zato, morate znati koliko dugo smete da jedete rusku salatu i pečenje, i kako da izbegnete greške koje utiču na rok trajanja istog.

Prvo, budite oprezni! Ruska salata ima kratak rok trajanja jer sadrži krompir, majonez i jaja. Svi greše kada rusku salatu stavljaju u činiju koju kasnije samo prekriju folijom. Ona mora da bude potpuno zatvorena u nekoj kutiji i najbolje je da se pojede u roku od tri dana.

Meso - ima nešto duži rok trajanja od salata. Opšta preporuka je da se jede do pet dana, ali uvek imate opciju da isto zaledite i jedete kasnije. Pak, ako je reč o nekom mesu koje je u sosu, to ne može dugo stajati, tako da se mora pojesti u roku od tri dana.

Originalna ruska salata:

Skoro niko je ne pravi prema originalnom receptu. Zato, ako želite da probate rusku salatu baš onakvu kakva bi trebala da bude, onda je na redu da pročitate sastojke da biste znali šta da pripremite. Prva ruska salata pojavila se oko 1860. godine u kuhinji kuvara belgijskog porekla po imenu Lucijen Olivije, glavnog kuvara „Ermitaža“, jednog od najpopularnijih restorana u Moskvi.

U pravom receptu za salatu bitan je i originalni Lucijenov majonez.

Dva krompira
Jedan mali krastavac (ili veliki kornišon)
3 - 4 lista zelene salate
3 velika repa rakova
1/4 šolje pihtija iseckanih na kockice
1 kafena kašičica kapara
3 - 5 maslina
i jedna i po supena kašika preliva majoneza

Da li biste vi probali ovako nešto?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading