MOGUĆE JE! Praznici su pred nama, a uz ove CAKE nećete se ugojiti ni kilogram!

Autor: N.J.

Lifestyle

03.12.2022

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sledite ove savete i nećete "nabaciti" ni kilogram.

MOGUĆE JE! Praznici su pred nama, a uz ove CAKE nećete se ugojiti ni kilogram!

Foto: Shutterstock

Sledeći saveti mogli bi da vam pomognu tokom prazničnih dana. Svi znamo koliko je teško odoleti trpezi domaćice koja se toliko trudila oko svojih gostiju. Ali uz pomoć sitnih trikova, uspećete da zadržite svoju "liniju", potrebno je samo malo truda.

Već smo ušli u mesec decembar, bliži se Nova godina, zatim i Božić, a opšte mišljenje je da se zimi ljudi manje kreću, a više jedu. Nijedno okupljanje ne prolazi bez "tone" hrane, a nekada je baš teško odoleti. Rešenje je u samokontroli, ali to je mnogo lakše reći nego uraditi, zato poslušajte ove male savete.

Jedite pre nego što pođete negde

Možda vam zvuči glupo, da pre nego što odete na slavu jedite. Ako unesete bar malo hrane, odnosno nešto zdravije pre nego što odete na neko slavlje, to će vas sprečiti da navalite na sve što je stavljeno ispred vas. Uglavnom je najveća greška to što na slavu idemo uveče, ceo dan ne jedemo ništa, i onda se uveče prejedemo.

Takođe, preporuka je da pre nego što počnete da jedete popijete čašu ili dve kisele vode.

Foto: Shutterstock

Slavski kolač , žito i vino u kući

A kako da odolim fenomenalnom predjelu?

Nemojte ako ne možete! Ali uradite sledeće - uzmite od svega po malo, a potrudite se da birate više meso nego mlečne proizvode i kalorične salate. Prvo hranu dobro "osmotrite" i izaberite šta ćete da jedete (kao da birate u restoranu).

Napravite pauzu između jela

Pokušajte da shvatite da li ste stvarno gladni nakon obroka ili vam je sve samo primamljivo. Pokušajte da izbegavajte gazirana pića, jer osim što su nezdrava, napraviće dodatni teret vašem digestivnom sistemu i narušiti proces varenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading