NAJGORE NAMIRNICE IZ ZAMRZIVAČA! Omiljene su, a ugrožvaju nam zdravlje

Autor:

Lifestyle

01.03.2022

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamrzavanje hrane donelo je revoluciju u život čovečanstva, jer je jednostavnim procesom namirnicama produžen rok mesecima.

NAJGORE NAMIRNICE IZ ZAMRZIVAČA! Omiljene su, a ugrožvaju  nam zdravlje

Foto: Photo by Gustavo Fring from Pexels

Mnogi od nas koji brzo žive oslanjaju se na pun zamrzivač, da ne bismo morali da svakih par dana "trčimo" u prodavnicu po jednu ili dve stvari. Ali, dok postoje zamrznute namirnice koje su zdrave baš kao i sveže, postoje i one druge!

Najgore namirnice iz zamrzivača koje gomilaju salo oko struka su sledeće, objašnjava dijetetičarka Trista Best.

1. Peciva

Smrznute rolnice sa svim i svačim, pitice, pogačice... Važe za najgoru zamrznutu hranu.

"Zgodno su upakovane, ukusne su, i postoje u zaista širokom asortimanu. Ali imaju neverovatno mnogo masti i kalorija, kao i opasne količine soli. Poješćete ih, unećete nula vitamina i minerala, a gomilu soli i masnoće. I bićete gladni za sat vremena jer ste zapravo uneli samo masu rafinisanih ugljenih hidrata", rekla je ona.

2. Smrznuta pica

Brza i jednostavna, zar ne? Ali smrznuta pica je "rođaka" zamrznutog peciva. Testo je puno praznih kalorija, a nadev, makar obećavao povrće, sadrži zapanjujuću količinu soli i aditiva, kao i masnoće.

"Doprinosi ne samo gomilanju sala oko struka, već i ozbiljnim zdravstvenim problemima. Rafinisani ugljeni hidrati, zasićene masnoće i so su zajedno kombinacija koja zabrinjava. So će vam pojačati upalne procese i podstaći zadržavanje vode, što sve doprinosi većem obimu struka", upozorila je Bestova.

Republika

Foto: Photo by Anna Onishchuk on Unsplash

Sladoled

 

3. Sladoled

Često ga nazivaju praznim kalorijama, i to s razlogom. Sladoled je nešto čime bi se trebalo počastiti s vremena na vreme, i to malom porcijom. Stalno konzumiranje će dovesti do gojenja oko struka.

"Prepun je kalorija, masnoće i dodatog šećera što sve loše utiče na obim struka", navodi nutricionistkinja Lisa Jang

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading