OVIM NAMIRNICAMA NIKAKO NE SMETE ZAPOČINJATI DAN! Srpkinje veruju da su zdrave, ali uništavaju organizam!

Autor:

Lifestyle

20.02.2022

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su mnogima prvi i najčešći izbor kada treba da se doručkuje, stručnjaci smatraju da kaše, voćne jogurte i peciva treba izbegavati iz zdravstvenih razloga.

OVIM NAMIRNICAMA NIKAKO NE SMETE ZAPOČINJATI DAN! Srpkinje veruju da su zdrave, ali uništavaju organizam!

Foto: pexels.com

I to iz ovih razloga:

Kaša

Ovakva brza jela spadaju među najpopularniji izbor za doručak, što je i razumljivo. Međutim, musli i ovsene kaše često su prepune praznih kalorija i šećera, poput peciva. Takođe, mnogi proizvođači dodaju u ove proizvode glukozno-fruktozni sirup, što je znatno lošija opcija od belog šećera. Ukoliko ih jedete, zamenite ih s onim od celog zrna.

Voćni jogurt

Industrijski voćni jogurti su prepuni masti i šećera i nemaju mnogo hranljivih sastojaka. Zato radije napravite sami smuti kod kuće od običnog jogurta, banane i drugog sezonskog voća koje volite. U ovaj miks možete ubaciti i nekoliko kašika ovsenih pahuljica.

Pecivo

Republika

Foto: pixabay.com

Pecivo Ilustracija

 

Pecivo sadrži energiju koja brzo uđe u krvotok, pa se isto tako brzo i potroši. Pored toga ima veoma malo nutritivnih vrednosti, a mnogo praznih kalorija. Sastojci u pekarskim proizvodima naglo će podići nivo šećera u organizmu, što će dovesti do pada energije u toku radnog dana. Stoga, umesto peciva, za doručak izaberite hleb od celog zrna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading