LEKARI UPOZORAVAJU: Ova namirnica kod DECE stvara zavisnost osam puta jaču od KOKAINA, počnu da se TRESU i PREZNOJAVAJU!

Autor:

Lifestyle

06.02.2022

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučno je dokazano da šećer izaziva zavisnost i do osam puta jaču nego kokain

LEKARI UPOZORAVAJU: Ova namirnica kod DECE stvara zavisnost osam puta jaču od KOKAINA, počnu da se TRESU i PREZNOJAVAJU!

Foto: Printscreen/K1

Mnogo sladoleda, čokolade, torti i kolača glavni su uzroci gojaznosti, dijabetesa, problematične kože, karijesa, poremećaja sna, nedostatka energije, a pre svega zavisnosti od slatkiša.

Republika

Foto: pixabay.com

Slatkiši

Znaci koji ukazuju na zavisnost su različiti, a prvo ćete, kažu stručnjaci, uočiti salo na stomaku, stalnu potrebu za slatkišima, teško "skidanje" kilograma, čak i nervozu kada pri ruci nemate ama baš ništa slatko ili čokoladno. Zato je najbolji savet, kažu pedijatar dr Saša Milićević i nutricionista Milka Raičević, biti umeren i umesto čokolade ili bombone pojesti voće.

Republika

Foto: printscreen/RTS

Saša Milićević

Na pitanje kako da prepoznamo šećernu zavisnost, Milka Raičević objašnjava:

- Dete koje je ovisno od slatkog leči se kao pravi ovisnik. Ono dobija signal da mu je potreban šećer. Dete se trese, preznojava, traži slatkiše po kući, ako su sakriveni, pravi problem ako ih nema. Takve muke postoje i kod odraslih, recimo žene koje su u PMS, one su osetljivije, razdražljivije i imaju preku potrebu za šećerom u većim količinama, kaže Raičević, prenosi tvin.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (6)

Loading
Nina

06.02.2022 09:22

Ja bogami za prsutom mani me se slatkisa

Odgovori 26 1
gege

06.02.2022 12:21

banujte secer i sve slatkise dok nije kasno...

Odgovori 16 2
Nebojša

06.02.2022 13:06

Kolumbo, o čemu ti to? Ili, kako drugačije da se čuje za tebe, kokain manje opasan od čokolade!!!

Odgovori 19 2
Vladimir

06.02.2022 13:22

Al se neko nalupetao za sve pare

Odgovori 15 6