OVO SU TRI NAJZDRAVIJE NAMIRNICE NA SVETU! Nema organizma koga ova hrana ne može da preporodi!

Autor:

Lifestyle

10.01.2022

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove tri namirnice su nešto najzdravije što možete dodati svojoj ishrani kako biste svom organizmu obezbedili mu najkvalitetniju zaštitu i preventivu od brojnih bolesti.

OVO SU TRI NAJZDRAVIJE NAMIRNICE NA SVETU! Nema organizma koga ova hrana ne može da preporodi!

Foto: pexels.com

Jer, odavno smo shvatili da je hrana najmoćniji lek, zato je iskoristite!

Divlja borovnica

Ova dragocena bobica je najbolji tonik za zdravlje koji se može u naći u prirodi. Divlja borovnica je velika podrška imunološkom sistemu, oporavlja tkivo, podmlađuje, poboljšava probavu, oslobađa telo teških metala… Takođe je dobra u prevenciji neuroloških oboljenja, kao što su Alchajmerova bolest.

Divlje borovnice su idealne za pravljenje smutija, ali mogu i da se zamrznu pa kuvaju u kompotu ili kako god da vam odgovara.

Divlje borovnice ne mešajte sa kultivisanim borovnicama, jer kultivisane nemaju ni pola hranljivih materija kao ove koje rastu u planinama.

Kopriva

Republika

Foto: pixabay.com

Kopriva

 

Neverovatna divlja biljka za detoksikaciju, ublažava glavobolje, jača endokrini i nervni sistem. Kopriva je jedna od najboljih biljaka za liječenje i prevenciju mnogih bolesti. Koristite ovu boljku ako hoćete da ublažite hronični umor, bolove u zglobovima i mišićima, da smanjite emocionalni stres…. Njena antiinflamatorna svojstva su zapanjujuća, stoga morate da je koristite u ishrani.

Koprivu možete kuvati kao čaj, spremati u hrani kao spanać ili je dodavati kuvanim jelima.

Zeleni maslačak

Kada pročitate šta sve maslačak može da uradi vašem telu, postaće vaša najbolji prijatelj. Maslačak je bogat proteinima i zbog toga je odličan za kardiovaskularni sistem, prečišćava krv, snižava holesterol…

Fantastično je sredstvo protiv zračenja.

S proleća uberite što više listova maslačka i dodajte ih u salatu – nema ništa zdravije od toga.

Osušeni maslačak je idealan za jutarnji čaj, a cvetove koristite da biste napravili prirodni med.

U svoj jelovnik uključite barem jednu od ove tri supernamirnica i poboljšajte svoje zdravlje. Idealno bi bilo da sve tri postanu sastavni deo vaše ishrane, ali i jedna ili dve će podmiriti sve potrebe vašeg organizma.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
pitalica

06.02.2022 17:33

gde kupiti.borovnice u supermarketima kultivisane uvoz iz perua.gde naci cist maslacak u gradu.jedino kopriva pored save ili dunava ali sto dalje od splavova.