TOPI SE U USTIMA! Najbolji straćatela čizkejk, ima jedan tajni sastojak (RECEPT)

Autor:

Lifestyle

28.07.2021

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čizkejk je jedna od omiljenih poslatica, popularan u celom svetu.

RepublikaFoto: Instagram/slatkadomacica/printscreen

Pored tradicionalne varijante sa crvenim voćem, u poslednje vreme sve su brojnije varijacije pa tako imamo čizkejk sa čokoladom, kokosom, karamelom. Slatka domaćica je podelila fenomenalan recept za straćatela čizkejk koji ima i jedan poseban sastojak.

Korica:

200g integralnog keksa 

100g omekšalog putera
1 kašika prah šećera

Fil:

1 želatin + 4 kašike hladne vode

250g krem sira (vajkrem)
250g maskarpone sira
1 kašika Baileys-a (tajni sastojak)
200ml zaslađenog kondenzovanog mleka
300ml slatke pavlake
100g seckane mlečne čokolade

Ganaš:

100g mlečne čokolade
50ml slatke pavlake

 

 

Priprema:

U seckalici usitnite keks, dodajte puter i prah šećer i mutite dok se ne sjedini. Smesu potom utisnite na dno kalupa prečnika 22cm i odložilte u frižider. Za fil prvo pomešajte želatin sa vodom i stavilte sa strane da nabubri. Zatim miskerom kratko umutilte krem sir, maskarpone i Baileys. Dodajte zaslađeno kondenzovano mleko i opet umutite. Potom dodajte slatku pavlaku u fil, ako je biljna, dodaje se neumućeno, ako je mlečna, mora prvo zasebno da se umuti ali ne da bude previše čvrsta. Ako je biljna, fil može da se muti miskerom, mlečnu je bolje polako umešati špatulom jer je već umućena. Fil inače ne bude mnogo čvrst. Želatin kratko ugrejte, samo onoliko da se rastopi, dodajte u njega kašiku fila, dobro promešajte i sve spojite sa ostatkom fila. Na kraju špatulom umešajte čokoladu, rasporedite fil preko korice i vratite u frižider na 1h.
Nakon toga napravite ganaš, istopite čokoladu sa slatkom pavlakom. Gotov ganaš rasporedite preko fila i ostavite tortu preko noći da se stegne.
Sutradan skinuti kalup i uživati.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading