OVO SU 5 NAJZDRAVIJIH NAMIRNICA! Čuda čine za imunitet, a još su i ukusne!

Autor:

Lifestyle

25.05.2021

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći deo energije tokom dana utrošimo na paradoks: pokušavajući da izbalansiramo svoje vreme, svoje emocije i svoju energiju.

RepublikaFoto: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Balans se odnosi na sve aspekte našeg načina života, od spavanja, preko ishrane, do posla, stresa i ličnog rasporeda.

Stare civilizacije uspostavile su predivan kriterijum za zdrav život, a to je da svaka uspešna promena dolazi iznutra. Pošto hranu svakodnevno unosimo u naše telo, naš hram, prva pozitivna promena je upravo promena u ishrani.

Lista pet najzdravijih namirnica na svetu neka vam bude samo mali vodič, za početak - način da razumete osnove vitamina i minerala koji su potrebni ljudskom telu da bi najbolje funkcionisalo. I, dodatni podsticaj - sve ove zdrave namirnice su zaista ukusne!


1. SPANAĆ

Jedna od najzdravijih namirnica na planeti. Spanać daje energiju, a sadrži malo kalorija. Pun je vitamina A. C, E, K, B kompleksa (B6, B2, B1) i folne kiseline (vitamin B9) i Omega 3 masne kiseline.

PREDLOG : Prodinstajte spanać i beli luk i dodajte ga omletu za jednostavan, zdrav obrok.

2. MALINE

Kao i većina bobica, maline su pune antioksidanata da bi telo održale zdravim. Sveže ili smrznute, prepune su vitamina C, kalcijuma i gvožđa.

PREDLOG: Počnite dan žitaricama, malinama i Balans+ jogurtom koji, zbog svog specifičnog sastava, ima pozitivan uticaj na postizanje ravnoteže u organizmu. Digestivna ravnoteža je izuzetno važna i preduslov je za opšte dobro stanje našeg organizma. Zbog svog obogaćenog sastava (prebiotik oligofruktoza i dve probiotske kulture), uz redovnu konzumaciju, pomaže u održavanju prirodne ravnoteže organizma. Preporučena doza za očuvanje zdravlja je 500 gr Balans+ jogurta dnevno, a najbolje je unositi je ujutru i uveče.


3. CRNA ČOKOLADA

Prema istraživanjima, crna čokolada sadrži više antioksidanata od većine voćnih sokova - sjajne vesti za “čokoholičare”! Osim što štiti telo od bolesti i sprečava srčana oboljenja, tamna čokolada je prirodno sredstvo za poboljšanje raspoloženja.
PREDLOG: Zasladite se, ali umereno. Samo kockica ili dve dnevno dovoljno je da se izvuku sve blagodeti iz ovog slatkiša.


4. BELI LUK

Ova ljutkasta biljčica vekovima se koristi za sprečavanje bolesti jer inhibira rast bakterija, snižava holesterol i krvni pritisak i ima ozbiljnu protivupalnu moć.
PREDLOG: Usitnite ga i skuvajte. Beli luk ima odličan ukus, od preliva i sosova do karija i supa.

5. LIMUN

Limun ima snažne antiinflamatorne osobine i može pomoći u inhibiciji rasta ćelija karcinoma. Takođe, ima podjednako vitamina C kao pomorandže.

PREDLOG: Dodajte krišku limuna u bočicu čaja ili vode da biste istovremeno bili zdravi i da biste uneli tečnost u organizam.
Počastite se. Uživajte u raznovrsnoj ishrani. Napravite mesta i za hranu u kojoj uživate. To je vrlo važno jer promoviše zdrav odnos sa hranom i sprečava podsvesnu fiksaciju na „neprijatelja“ koja može dovesti do prejedanja. Uravnoteženo jesti znači jesti hranu koja napaja naše telo i hranu koja nam napaja dušu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading