Gurmani, radujte se! SLANINA VAM POMAŽE DA SMRŠATE: Istraživanja dokazala da je zdrava, a OVAKO treba da je JEDETE!

Autor: Republika

Lifestyle

23.05.2021

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovija istraživanja pokazuju da je slanina, ukoliko se konzumira u umerenim količinama, odlična za čovekovo zdravlje, ali i za održavanje linije.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Foto: Ilustracija

Slanina je puna B vitamina, koji su od vitalnog značaja za naš imunološki sistem i zdravlje. Ona sadrži 65% preporučenog dnevnog unosa tiamina (vitamina B1), 47% niacina (vitamina B3), 38% vitamina B12 i 36% cinka. Najnovija istraživanja pokazuju da je slanina, ukoliko se konzumira u umerenim količinama, odlična za čovekovo zdravlje, ali i za održavanje linije. Ta istraživanja pobila su stavove da je mast najveći čovekov neprijatelj. Pre nego što navalite na ovu preukusnu namirnicu, pročitajte zbog čega je ona još dobra.

RepublikaFoto: youtube.com/OsvemuISvacemu/printscreen

Mast nije čovekov najveći neprijatelj

Ova namirnica ne sadrži ugljene hidrate, već samo masti. Kako istraživanja pokazuju, nisu masti te koje izazivaju gojaznost, već ugljeni hidrati. Ishrana sa niskim procentom ugljenih hidrata preporučuje se za održavanje telesne težine. Često se ističe pogrešna činjenica, a to je da ugljeni hidrati imaju najveću energetsku vrednost. Istina je da telo energijom opskrbljuju masti.

RepublikaFoto: pixabay.com

Bogata je vitaminima

Slanina je puna B vitamina, koji su od vitalnog značaja za naš imunološki sistem i zdravlje. Ona sadrži 65% preporučenog dnevnog unosa tiamina (vitamina B1), 47% niacina (vitamina B3), 38% vitamina B12 i 36% cinka, prenosi Srbija Danas.

Obiluje proteinima

Protein je ključni element u zdravoj ishrani, a na sreću, slanina je bogata proteinima! Protein je ključni sastojak za održavanje visokog nivoa energije u organizmu, ali i za jačanje kose, noktiju i kože...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading