NUTRICIONISTA SAVETUJE: Vodite računa koji PREMAZ stavljate u PALAČINKE! Pogrešne kombinacije izazivaju NADUTOST

Autor: Republika

Lifestyle

14.04.2021

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo da ih volite u slanoj ili slatkoj varijanti, palačinke se uvek jedu sa nekim premazom. Neko voli sir, neko starinsku varijantu - orahe i šećer, neko čokoladni krem, a neko je za tradicionalno - običan džem.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Ali ono što malo ko zna jeste da neke prelive i premaze u palačinkama ne treba mešati.

- Mešanje palačinki sa različitim punjenjem nije baš dobro za varenje. Odnosno, ako prvo pojedete palačinku sa kajmakom, zatim sa džemom, a zatim sa krem sirom, onda će to stvoriti ozbiljnu neprijatnost u organizmu. Uvek je bolje odabrati jedan, najviše dva slična punjenja u okviru jednog obroka. Na primer, sa čokoladom, a druga sa džemom. Oba premaza su bogata ugljenim hidratima, tako da ova kombinacija neće biti problematična - objasnila je nutricionistkinja Ana Ivaškevič.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

- Takođe, pavlaka sa svežim voćem vrlo loša kombinacija. Uzrokuje pojačane procese fermentacije u telu, pa kada na to dodate testo, samo ćete pogoršati situaciju, nadimaćete se kao balon i salo će se lepiti. Ako želite slatke palačinke, najbolje je odabrati džem.

Kako kaže, sir koji mnogi često mažu na palačinke, takođe nije dobra opcija.

- Obično je potrebno puno vremena za varenje, a što su palačinke masnije toproces varenja traje duže. Loše je i kombinovati ih sa voćem, posebno svežim. Na primer, popularna kombinacija krem sira sa bananom je veoma teška - objasnila je nutricionistkinja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading