(RECEPT) ZAGREJTE SE SVETSKI: Meksička topla čokolada NA SRPSKI NAČIN!
U hladnim zimskim danima ništa ne prija tako dobro kao ukusna topla čokolada.
Foto: pixabay.comRecept za ovu poslasticu poznat je širom sveta, ali na naš način je, složićete se, najukusnija.
Priprema se jednostavno, a ukus je fenomenalan.
Sastojci:- 4 kašike šećera, - 3 kašike kakaoa, - 1/2 kašičice cimeta, - 500 ml mleka, - 1/2 kašičice vanila ekstrakta. |
Foto: pixabay.comPriprema:
Stavite šećer, kakao i cimet u zagrejanu posudu na ringli i mešajte po malo dodajući mleko.
Zagrevajte smesu do srednje temperature, odnosno nemojte da dozvolite da provri. Bitno je da konstantno mešate kakao smesu.
Skinite sa ringle i dodajte vanilin ekstrakt.
Smesu mutite žicom sve dok ne dobijete penu.
Servirajte u dekorativne šolje.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.

Komentari (0)