(RECEPT) 3 sastojka, 5 minuta i čarolija u ustima: Probajte savršeni HLEB SA BELIM LUKOM!

Autor: zena.blic.rs, Republika

Lifestyle

04.01.2021

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima li išta lepše od mirisa svežeg, tek ispečenog hleba? Ima, a to je kada cela kuća zamiriše na domaći hleb sa belim lukom i začinima, koji se pravi toliko lako da ćete poželeti da ga svaki dan vidite na trpezi.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za pripremu ovog specijaliteta ne treba vam više od 5 minuta, a onda sve što je potrebno jeste da hleb ubacite u rernu. Može da se jede i samostalno uz neki lep sos, ili kao prilog ručku i večeri.

Sve sastojke za ovaj fin, mekani hleb verovatno već imate u kuhinji, tako da već sada možete da se bacite na pripremu, a verujemo da vam je već krenula voda na usta.

Potrebni sastojci:

*jedna vekna običnog hleba

*pola šolje otopljenog putera

*2 kašičice belog luka u prahu (ili sasvim sitno iseckana 3, 4 čena)

*začini po želji (biber, so, peršun, ruzmarin, bosiljak...)

*1 šolja narednane mocarele ili drugog sira po želji

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pripremite pleh i obložite ga pek-papirom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

2. Hleb presecite na pola po dužini, a potom svaku dužinu secite na štapiće, ali tako da se ne odvoje, a oba dela stavite na pleh. Premažite površinu rastopljenim maslacem, pa pospite belim lukom u prahu. Ako vam je lakše, hleb jednostavno možete iseći na kriške, pa svaku pojedinačno premazivati.

3. Pokrijte komadom aluminijumske folije i stavite u rernu. Pecite 10 minuta. Potom izvadite iz rerne, sklonite foliju, i ukoliko želite, pospite narendani sir preko hleba i začine po želji, pa vratite u rernu da se zapeče još 5 minuta. Hlepčići su gotovi kada se sir otopi i počnu da se pojavljuju smeđi, zapečeni delovi na njemu.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading