(RECEPT) IDEALAN PORODIČNI RUČAK: Svinjska rebra sa krompirom

Autor: lepaisrecna.mondo.rs

Lifestyle

07.11.2020

10:33

Ovo je odličan recept za ručak vikendom, kada je porodica na okupu...

Photo by Andrés Medina on Unsplash
Foto: Ilustracija

Sastojci:

  • 1kg svinjskih rebara
  • 1 čaša belog vina
  • 2 kašike putera
  • 6 krupnih krompira
  • 1 kašičica belog luka u prahu so i biber
  • 1/2 kašičice slatke aleve paprike
  • Za preliv:
  • 4 kašike kečapa
  • 2 kašike balsamiko sirćeta
  • 1 kašika meda
  • 1/2 kašičice origana
  • 1/2 kašičice ljute aleve paprike
  • so

Priprema:

Utrljajte so i slatku alevu papriku u rebra i prelijte belim vinom pa ostavite da se mariniraju barem 2 sata u frižideru.

Složite rebra u pleh i na svaki komad stavite malo putera. Pecite oko 45 minuta, na temperaturi od 160C stepeni.

Na pola pečenja, okrenite rebra.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oljuštite krompir i isecite na četvrtine po dužini pa ih do pola obarite u posoljenoj vodi.

Ocedite vodu, dodajte krompirima malo putera i beli luk u prahu.

Promešajte i ostavite na toplom par minuta.

Pojačajte temperaturu rerne na 180C stepeni, dodajte krompir uz meso i pecite narednih desetak minuta.

U šerpici pomešajte sastojke za preliv, razmutite ih na tihoj vatri.

Prelijte meso i pecite još desetak minuta, dodatno okrećući komade da uhvate preliv sa svih strana.

Servirajte vruće.

Komentari (0)

Loading