(RECEPT) Brzinski ručak, idealan za zauzete ljude: Kineska piletina u slatko-kiselom sosu!

Autor: maminsvet.rs, Republika

Lifestyle

07.10.2020

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predlog za brzinski ručak u čijem ukusu ćete uživati !

RepublikaFoto: Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash
Foto: Ilustracija

Donosimo vam recept idealan za zauzete mame, zaposlene ljude i sve one koji ne mogu ili ne vole da dosta vremena provedu u kuhinji!

Sastojci:

  • 500 g piletine, najbolje od filea
  • 2 šargarepe
  • 1 veći praziluik (možete pomešati sa crnim lukom)
  • kupus slatki (ja sam koristila beli)
  • 200 g šampinjona (mogu i tikvice umesto njih)
  • paprika seskana
  • paradajz sos
  • soja sos
  • so
  • šećer
  • jabukovo sirće
RepublikaFoto: Photo by Ezequiel Garrido on Unsplash
Foto: Ilustracija

Priprema:

Prodinstati luk i praziluk na malo maslinovog ulja, dodati piletinu seckanu na kockice. Čim malo promeni boju od temperature, dodaje se kupus seckan, papriku, tikvice (ili šampinjone isečene na listiće) i rendanu šargarepu.

Sve prodinstati samo toliko da malo omekne, nikako ne treba da bude previše mekano. Sve ukupno dinstanje traje desetak minuta.

 

 

 

Za to vreme, po ukusu promešati malo jabukovog sirćeta, soja sosa, so, šećer, i paradajz sos. Doterati ukus kako se vama dopada (u zavisnosti da li više volite slatkasto ili kiselkasto).

U međuvremenu obariti pirinač. Uobičajeno, stavi se šolja pirinča i barem duplo ili troduplo više vode. Pusti se da provri (voda je blago posoljena), a onda se na najjačoj vatri kuva samo nekoliko minuta. Isključi se i ostavi na toploj ringli da se dokuva i da polako upije vodu. Bude sjajan i ne slepi se (može se na kraju dodati malo maslinovog ulja ili maslaca).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading