SRBIN UHAPŠEN U BEČU: Ojadio budžet Austrije za pola miliona evra! Evo kako je sa 9 identiteta izveo žešću prevaru

Autor: Republika

Hronika

07.10.2020

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljanin Srbije (55) uhapšen je u Beču zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela, među kojima je i krivično delo prevare.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Za njim je ranije još raspisana poternica zbog sumnje da se lažno predstavljao, odnosno da je imao čak devet lažnih identiteta.

Njega su juče u Beču zaustavili pripadnici policije iz Odeljena za strance, a Srbin je tom prilikom predao lažna bugarska dokumenta. Kod njega je, prema nezvaničnim saznanjima, pronađeno još nekoliko lažnih dokumenata, a sumnja se da ih ima ukupno devet.

Srbinu se stavlja na teret i da je otvarao građevinske kompanije na lažna imena od 2014. godine, i tako zapošljavao ljude. Nikada nijedna od tih firmi nije plaćala porez, a kada bi došlo do blokade računa i prinudne naplate, Srbin bi samo puštao da firme "odu niz vodu", a vlasnika nikad niko nije uspeo da pronađe.

Njemu se na teret stavlja i krivično delo pranje novca, a veruje se da je austrijski budžet oštetio za oko 500.000 evra, a trenutno se nalazi u privoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading