ZAPIŠITE OVAJ RECEPT, ZAHVALIĆETE NAM KASNIJE! Resetovaće vas u tren oka: Probajte SUPU KOJA LEČI MAMURLUK!

Autor: magazin.novosti.rs, Republika

Lifestyle

05.09.2020

12:44

Uzmite olovku i papir i pažljivo prepišite recept zlata vredan!

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iako je adstrigena Soljanka, ruska supa prepuna je kiselih krastavaca, limuna i mesa kao glavnih sastojaka i veruje se da je idealna za mamurluk. 

Soljanka je idealan izbor supe zbog svoje kiselosti, pa nije iznenađenje da se slani kiseli kupus i kiseli krastavčići takođe preporučuju kao lekovi za umirenje tela posle noćne alkoholne seanse. Veruje se da ova kisela hrana nežno deluje na sistem za varenje i nadoknađuje ravnotežu tečnosti i elektrolita.

Soljanka je nastala u Ukrajini u 17. veku i postala voljena od Rusa. Ovo je srdačna, gusta supa sa slanim mesom, kobasicama, maslinama, kaprima, kiselinama, kupusom, ponekad šargarepom i koperom i pavlakom za kuvanje. Uz pratnju, naravno, hleba od celog zrna.

Sastojci za supu:

  • 400-500 grama pečenice, kobasice ili bilo kog drugog mesa
  • 4 glavice crnog luka
  • 4 paprike
  • 2 paradajza
  • 4 kašike koncentrata paradajza
  • 5 kiselih krastavaca
  • kocka za supu, beli luk, lovorov list, ljute papričice i kisela pavlaka
Photo by Jason Briscoe on Unsplash
Foto: Ilustracija

Priprema:

Na ulju propržiti luk, dodati paprike, a zatim paradajz. U posebnom tiganju propržiti ostatke pečenice ili kobasice. Sipati u glavnu šerpu i dodati koncentrovani paradajz. Malo upržiti zbog arome.

Potom dodati sitno iseckane krastavce. Naliti sa litar do litar i po vode i staviti kocku za supu, lovorov list, beli luk i papričice po želji. Po želji dodati i tečnost u kome su bili krastavci. Kuvati oko 20 minuta.

Veoma važno je da se soljanka pripremi par sati ranije, a optimalno je uveče. Poslužiti je sa kašičicom kisele pavlake. 

Komentari (0)

Loading