Francuski poslastičar otkrio tajnu savršenih palačinki: Biće meke kao duša, evo u čemu je štos!

IZVOR: Republika

četvrtak, 27. 2. 2020.| 05:14

0

Francuski poslastičar otkrio je kako da napravite savršene palačinke. Tajni sastojak je maslinovo ulje, a možete dodati i malo ekstrakta vanile, naglasio je Kris Bernard. Otkrio je i kako sušeno bilje, poput ruzmarina, daje odličnu aromu.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dodatak maslinovog ulja u testo i ostavljanje da odstoji pola sata pre pripreme, samo su neki od saveta francuskog poslastičara koji ima više od 20 godina radnog iskustva, čak i u kuhinjama koje se mogu pohvaliti Mišelinovim zvezdicama.

- Uvek odmarajte testo barem pola sata kako ne biste dobili žilave palačinke. Kuvanje je kao nauka, a to znači da sastojcima morate dopustiti prolazak kroz određene hemijske reakcije pošto ih pomešate - rekao je.

Smesu procedite Važno je da testo za palačinke bude savršeno glatko. U jednoj posudi pomešajte vlažne sastojke s malo soli, a u drugoj suve. Brašno svakako prosijte pre dodavanja vlažnim sastojcima.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Da biste bili sigurni kako će smesa biti super glatka bez malih grudica, procedite testo - savetuje.

Pazite kakav je tiganj. Svakako koristite plitki tiganj koja ima dno sa zaštitnim premazom protiv lepljenja. Zagrejte je na srednje jakoj temperaturi pa dodajte kašičicu maslaca, pričekajte da se otopi pa tek tada stavljajte smesu za palačinke.

Photo by Octavian Catană on Unsplash
Foto: Ilustracija

Pre nego što okrenete palačinku, čekajte da se pojave mehurići.

- Mnogi okrenu palačinku čim je pečena, ali bolje je pričekati da se pojave mehurići - rekao je poslastičar.

Zamenite klasično brašno pirinčanim

pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Za ukusan recept bez jaja, bez glutena i bez pojačivača okusa, preporučio bih vam da testo napravite sa pirinčanim brašnom umesto klasičnim - savetuje.

- Zatim, umesto belog šećera možete da dodati smeđi šećer koji će dati palačinkama aromu, prašak za pecivo i bademovo ili sojino mleko - dodao je.

- Tajni sastojak je mrvica maslinovog ulja, a možete dodati i malo ekstrakta vanilije, ako želite da zadiviti goste - naglasio je.

Tvorci video-igre čiji je cilj zaraziti svet doniraju 250.000$ u borbi protiv koronavirusa
Tvorci video-igre čiji je cilj zaraziti svet doniraju 250.000$ u borbi protiv koronavirusa
0
Nakit i korona nikako ne idu zajedno, a evo i zašto
Nakit i korona nikako ne idu zajedno, a evo i zašto
0

KOMENTARI 0


Nema potrebe da se baca stari hleb: Uz ovaj recept napravite preukusan obrok
Nema potrebe da se baca stari hleb: Uz ovaj recept napravite preukusan obrok
0
(RECEPT) Da li ste probali Zelenu boginju? Veličanstveni napitak za koji se veruje da leči i jača imunitet!
(RECEPT) Da li ste probali "Zelenu boginju"? Veličanstveni napitak za koji se veruje da leči i jača imunitet!
0
(RECEPT) Kao duša: Hleb bez kvasca za pola sata, tajna leži u OVOM sastojku
(RECEPT) Kao duša: Hleb bez kvasca za pola sata, tajna leži u OVOM sastojku
1
(RECEPT) Najfinije slatko zadovoljstvo: Brze palačinke bez belog brašna!
(RECEPT) Najfinije slatko zadovoljstvo: Brze palačinke bez belog brašna!
0
COVID 19 udara na imunitet, zato ga ojačajte! Jedan mineral MORATE da unosite svaki dan, bez njega nema zdravlja
0

COVID 19 udara na imunitet, zato ga ojačajte! Jedan mineral MORATE da unosite svaki dan, bez njega nema zdravlja

(RECEPT) Tart sa šumskim voćem! Traje kratko, ali je preukusan
0
(RECEPT) Tart sa šumskim voćem! Traje kratko, ali je preukusan
KONAČNO: App Store stiže u Srbiju!
0
KONAČNO: App Store stiže u Srbiju!
Tuga: Uginuo pas koji je bio pozitivan na virus korona
Ljubimac

Tuga: Uginuo pas koji je bio pozitivan na virus korona

Mediji

 - subota, 28. 3. 2020. u 04:13 0

Pas koji je bio kućni ljubimac u Hong Kongu i testiran na virus korona, uginuo je dva dana nakon što je pušten iz karantina.

Izolacija na visokoj nozi: Hotel u Švajcarskoj koji u ponudi ima i testiranje na COVID-19.
Putovanja

Izolacija na visokoj nozi: Hotel u Švajcarskoj koji u ponudi ima i testiranje na COVID-19.

b92.rs, republika.rs

 - subota, 28. 3. 2020. u 03:12 0

Ovaj hotel i inače može da se pohvali uslugom u kojoj imate minimalan kontakt sa drugim ljudima, a sa pojavom koronavirusa i socijalne...

Prirodnim preparatima do jake kose bez peruti
Lepota

Prirodnim preparatima do jake kose bez peruti

Novosti, Republika

 - subota, 28. 3. 2020. u 02:11 0

Prethodnih meseci vremenske prilike nisu išle u prilog našoj kosi. Na nju su loše uticali vetar, smog i hladnoća. Ukoliko smatrate da...

HOROSKOP ZA SUBOTU 28. 3. - Težak poslovni period za većinu znakova, Lavovi u turbulentnom ljubavnom periodu!
Horoskop

HOROSKOP ZA SUBOTU 28. 3. - Težak poslovni period za većinu znakova, Lavovi u turbulentnom ljubavnom periodu!

Republika

 - subota, 28. 3. 2020. u 01:49 0

Dobro, vreme je da malo pogledamo i u nebo... Planeta levo, planeta desno, konstalacija ovde, konstelacija onde - toliko je toga što nam...

Narednih 28 dana mesec prolazi kroz sve zodijake, OVO nikako nemojte da radite u tom periodu!
Horoskop

Narednih 28 dana mesec prolazi kroz sve zodijake, OVO nikako nemojte da radite u tom periodu!

opusteno.rs, republika.rs

 - subota, 28. 3. 2020. u 01:49 0

Astrolozi smatraju da u ovom razdoblju nije preporučljivo preduzimati akcije jer ishod neće biti zadovoljavajućі, zato nе započinjite...

Dok nas korona ne rastavi! 7 saveta za očuvanje braka tokom epidemije
Dok nas korona ne rastavi! 7 saveta za očuvanje braka tokom epidemije
0

Tokom samoizolacije mnogi brakovi mogu da budu ugroženi zbog toga što su partneri sve vreme...

Nakit i korona nikako ne idu zajedno, a evo i zašto
Nakit i korona nikako ne idu zajedno, a evo i zašto
0

Stručnjaci upozoravaju da narukvice i prstenje onemogućavaju efikasno pranje ruku, pa bi bilo...

  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 28. 3. 2020.