DOLAZAK NOVE ERE: Godinu 2020. pamtićemo po tome što je promenila sve, evo zašto!

Autor:

Lifestyle

01.01.2020

00:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srećna vam Nova godina! Jeste li spremni za poletanje? Smestite se udobno, budite spremni na iskakanje, ali vežite pojaseve, počinje vožnja u novo doba.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kada se osvrnemo malo na našu civilizaciju, mi često govorimo o epohama. Epohe predstavljaju vremenski period ili razdoblje koje se odlikuje nekim bitnim događajima i nekim karakterističnim načinom života. Upravo je 2020. godina ta koja završava jednu, a otpočinje drugu epohu čovečanstva.

PRITISKOM DO PUCANJA

Već januar donosi niz izuzetno važnih aspekata, a tokom cele godine biće ih napretek. Mnoštvo planeta boraviće u zemljanom Jarcu i činiti da energija zemlje bude na vrhuncu. S druge strane, i planeta inovacija Uran se takođe nalazi u zemljanom Biku. Takođe, sve planete koje mogu da se kreću retrogradno će u ovoj godini ići retrogradnim hodom. Planete poručuju da je vreme za krupne promene! Ne govorimo sada o smenama vladajućih garnitura, mada će i njih biti u izobilju, mi govorimo o potpuno drugačijem sistemu jer ovaj više nije održiv.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sve krupne promene, naravno, počinju urušavanjem starog. Za početak kraja biće zaduženi Saturn i Pluton, koji će već 12. januara biti u konjunkciji, što se dešava na svakih 33-38 godina. Kad god se ove dve planete spoje, dešava se evolutivni skok ljudske svesti. Saturn je planeta koja predstavlja strukturu u materijalnom svetu, autoritete, pritisak i ograničenja, a Pluton predstavlja energiju moći (nuklearne sile, životne sile), crno zlato, rušenje, smrt, ali i regeneraciju. Udružene, one su najjači vid transformacije. Obe planete su u vezi sa Zemljom, pa ćemo biti svedoci sukoba oko prirodnih resursa i preraspodele centara moći. U suštini, radi se o borbi za kontrolisanje ljudske svesti, jer onaj ko kontroliše način našeg razmišljanja, kontroliše i ceo svet. Novac je san samo onih koji ga nemaju, a to je više od 90 procenata populacije.

Planeta Zemlja već podrhtava, a naredna godina bi mogla doneti još problema zbog pomeranja tektonskih ploča. I priroda će nam pokazati svoju snagu i naterati nas da se odgovornije ponašamo prema njoj, shvatajući da smo samo deo celovite priče.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

NOVI RESURSI, NOVE VREDNOSTI

Važan akter promena je svakako i veliki dobrotvor Jupiter, koji se početkom decembra 2019. pridružio Saturnu i Plutonu u Jarcu. To će na nam ličnom planu povećati ambiciju jer Jarac voli da vlada. I ukoliko budemo poštovali Saturnove principe, poput istrajnosti i predanog rada, možemo ostvariti velike materijalne dobitke.

Važno je da budemo moralno odgovorni i imamo ispravne prioritete, jer ukoliko nas povuče glad za sticanjem para i budemo orijentisani isključivo na sebe i svoj komfor, ta slava će kratko trajati. Jupiter će u tri navrata biti u konjunkciji sa Plutonom, što daje veliki potencijal za bogaćenje, ali moramo biti svesni da će se i u globalnom smislu stvarati neki novi finansijski sistemi. Zato je ovu energiju najbolje iskoristi za duhovni rast jer će Pluton lako srušiti lažnu duhovnost u nama, a Jupiter pomoći da se izgradimo u skladu sa nadolazećom epohom.

Globalno, borba za moć i prirodne resurse će se rasplamsati, jer čim se nekom stolica ljulja, taj se svim silama trudi da poziciju zadrži.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

ERA VODOLIJE

Era o kojoj toliko dugo slušamo počinje velikom konjunkcijom Saturna i Jupitera na zimski solsticij 21. decembra 2020, na samom početku Vodolije. Ovaj ciklus predstavlja jedan od najvažnijih putokaza u kom će se pravcu društvo razvijati u narednih 20 godina. Kako je u pitanju Vodolija, veliki humanista i genije, promene ćemo najverovatnije doživeti kroz transformaciju svesti čovečanstva. Ego i sistem vrednosti zasnovan na ambiciji doživeće krah u narednim godinama, a novi sistemi vrednosti zasnovani na humanijim principima će se uspostaviti.

Novi svetski poredak i kolektivna svest će pronaći rešenje za prevazilaženje problema koje je uzrokovao isključivo materijalistički princip. Naučićemo kako da ovladamo sopstvenim resursima, kako da doprinesemo društvu i kako da poštujemo prirodne zakone. Naučićemo kako da zastanemo i u miru i samo dišemo, zahvalni čudu koji se zove život.

Najvažniji periodi biće prvi i poslednji kvartal, kada Mars bude u lošem aspektu prema Jarcu, dok će Neptun tokom većine godine biti u skladnom aspektu prema inicijatorima promena, podižući nam veru i moć imaginacije. Što se manje promenama budemo odupirali, pre ćemo ući u zlatno doba čovečanstva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

GODINA METALNOG PACOVA

Prema kineskom, lunarnom horoskopu, 2020. godina počinje 25. januara, a završava se 11. februara 2021. i biće pod vladavinom metalnog Pacova. Pacov je prvi zodijački znak u kineskoj astrologiji, te se zbog toga naredna godina smatra godinom početka jednog potpuno novog ciklusa.

Ambicija Pacov je ambiciozan i snalažljiv znak, pa će i ova godina imati i jačinu i cilj. Bićemo odlučniji i praktičniji u pogledu svojih ciljeva, težnji, pa čak i svojih hobija sada možemo naći način da profitiramo. Ovo je idealna godina za osnivanje biznisa i njegov razvoj, napredovanje u karijeri, fokusiranje na cilj i razvijanje strategija. Takođe, ovo je dobra godina za sve koji imaju nerešeno stambeno pitanje jer Pacov prvo gradi svoje gnezdo. Kako je odličan strateg, daće nam uvid kako pokrenuti privatan posao ili uložiti novac u neki projekat koji može dugoročno doneti prihode.

Snalažljivost Pacov je vrlo snalažljiv znak, a ova osobina ponajviše dolazi do izražaja tek kada se stvari otrgnu kontroli. Ono što nikako ne bi trebalo pomešati je prosta snalažljivost sa kreativnošću jer im je koren isti, a upotreba potpuno različita. Nemojte svoju kreativnost upotrebljavati isključivo u lične svrhe, budite doprinos čovečanstvu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Šta nam donosi godina četvorke!

Interesantna stvar je ta da je naredna godina po numerologiji godina četvorke, a četvorka je analogna planeti Saturn. Svi već znamo koje osobine Saturn preferira, a znamo i to da je njegov astrološki uticaj ogroman ove godine. To poklapanje zasigurno znači da se od nas očekuje da ove godine smognemo snage i bez lažnih opravdanja nađemo hrabrosti da izgradimo čvrste temelje sopstvenih života, ali i da popravimo odnos prema prirodnim resursima i društvu kao celini.

Marljivost, istrajnost i poštenje će biti u fokusu ove godine. Mnogima će se nuditi prilike za lak uspon, ali više kao test ili neka vrsta iskušenja. Sve akcije koje nisu zasnovane na moralu, strukturi i disciplini nemaju dugoročne uspehe. Zato, pamet u glavu! Ponašajte se tako da sve što uradite radite kao za svoju decu: odgovorno, strpljivo i pre svega društvenoodgovorno!

Četvorka simbolizuje upornost, praktičnost, stabilnost i marljiv rad.

Foto: pixabay.com

Venera u blizancima

Venera je planeta koja najmanje vremena provodi u retrogradnom hodu, ali uvek po 40 dana (period pročišćenja). Ako bismo grafički prikazali putanju kretanja ove planete, dobili bismo oblik srca, a baš zavijutak bi predstavljao vreme retrogradnosti. Pet ovakvih ciklusa oslikavaju cvet - simbol bezuslovne ljubavi. Ove godine Venera će biti retrogradna u Blizancima, što će se odraziti na nesporazume između partnera, preispitivanje, dileme ili trileme u ljubavi. Najburniji dani su 22. maj, kada bi neke tajne mogle biti otkrivene, ali i 3. jun, kada su moguće svađe ili konačni završetak ciklusa koji je otpočeo u maju-junu 2012. godine i početak nekog novog.

Foto: pixabay.com

Mars će biti retrogradan u Ovnu

Planeta akcije će čitavu drugu polovinu godine provesti u svom sedištu, u znaku Ovna, kojim vlada. Ovan je prvi znak Zodijaka i simbolizuje početak. Dug boravak Marsa u svom znaku će nas učiniti borbenijima, hrabrijima, ali i nervoznijima. Međutim, u periodu njegovog retrogradnog hoda ova planeta će nam dati mogućnost da reprogramiramo svoj genetski kod, da se suočimo sa nekim greškama iz prošlosti, da pročistimo osećanja i oživimo duh predaka u sebi. Na globalnom planu će ovo biti period povlačenja snaga, pregrupisavanja i promene strategije, ali i zakulisnih radnji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading