GUGL MENJA NAVIGACIJU U MAPS APLIKACIJI: Više nećemo dobijati najbržu rutu

Autor:

Razonoda

22.04.2021

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Značajna promena Google Maps navigacije omogućiće da se korisnici kreću održivije u smislu potrošnje energije, ali i očuvanja prirode.

RepublikaFoto: pixabay.com
Navigacija će prvo nuditi rutu koja troši najmanje resursa i štiti prirodu

Izvori bliski kompaniji Google otkrili su za PhoneArena sajt da će popularna Google Maps navigacija tokom 2021. godine dobiti značajnu promenu.

Navigacija više sama po sebi neće korisnicima nuditi najbržu maršutu do zadate tačke, nego onu koja troši najmanje resursa i štiti prirodu.

Za početak će biti računat faktor potrošnje goriva, a kasnije će se kalkulaciji pridružiti i neki drugi faktori, kakvi su ostali tipovi zagađenja i alternative pešačenjem ili vožnjom bicikla.

RepublikaFoto: pixabay.com
 Google će ažurirati i dodatno poboljšati navigaciju javnim prevozom

Algoritam pronalaženja puta od tačke A do tačke B će samostalno od tog trenutka određivati način kretanja korisnika tako da najmanje ostavi tragova ugljen-dioksida i drugih štetnih materija po okolinu i planetu. Ipak, korisnici kojima je brzina prioritet i dalje će biti u mogućnosti da odaberu pristup najbržoj maršuti, ali samo kroz dodatna podešavanja.

Zbog ove promene Google će ažurirati i dodatno poboljšati navigaciju javnim prevozom. Korak po korak tj. stanica po stanicu i raspored kretanja u realnom vremenu biće još precizniji i dostupni u većem broju gradova, a naglasak će biti stavljen na električne autobuse, CO2 smanjene načine prevoza, kao i na voz, tramvaj i metro.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading