ZBOG ZLOUPOTREBE POLOŽAJA: Rusija POKRENULA POSTUPAK protiv "Gugla"

Autor:

Svet

19.04.2021

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Federalna antimonopolska služba Rusije (FAS) saopštila je danas da je pokrenula postupak protiv američkog tehnološkog giganta "Gugla" zbog zloupotrebe njegovog dominantnog položaja na tržištu u uslugama video hostinga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Postupci "Gugla" dovode do naglog blokiranja i brisanja korisničkih naloga - ističe se u saopštenju.

Služba napominje da je povod za istragu bila izjava Regionalne javne organizacije "Centar za internet tehnologije" koja se žalila na "Guglovo" iznenadno blokiranje i brisanje korisničkih naloga i sadržaja na video hostingu "Jutjub".

- FAS Rusije je utvrdio da su pravila u vezi sa formiranjem, suspendovanjem, blokiranjem naloga i cirkulacijom korisničkog sadržaja na Jutjubu netransparentna, pristrasna i nepredvidiva - što dovodi do naglog blokiranja i brisanja korisničkih naloga bez upozorenja i opravdanja postupaka.

Služba smatra da takvo ponašanje može dovesti do narušavanja interesa korisnika, kao i do ograničavanja konkurencije na susednim tržištima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading