Postalo je stvarnost! U ovom gradu u kafiću rade roboti umesto ljudi!

Autor: Republika

Razonoda

30.01.2019

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roboti u kafiću Enjoy u Budimpešti mogu raditi apsolutno sve, od posluživanja hrane i pića, pričanja viceva, plesanja s decom do razgovora s posetiocima ovog kafića.

RepublikaFoto: youtube.com/Budapest caffe
Umesto konobara-robot

Kafić koji je otvorila IT kompanija E-Software Developer u mađarskoj prestonici ima ceo tim robota koji žele pomoći javnosti u upoznavanju o tehnološkoj revoluciji u automatizaciji i veštačkoj inteligenciji.

Robotski konobari prate fiksne staze kako bi isporučili narudžbe hrane i pića kupcima. Drugi služe za zabavu, kao što je Pepper, robot recepcioner koji može voditi razgovor i plesati s posetiocima, piše RTV.

Proizvela ga je japanska kompanija Softbank, a robot je morao biti modifikovan kako bi čuo goste u bučnom kafiću, rekao je vlasnik Tibor Csizmadia.

Sudeći prema recenzijama na internetu, gostima su se dopale šale i ludorije ovog robota i nemaju primedbi na usluge robota konobara.

Uprkos strahu da bi sve veća automatizacija i veštačka inteligencija mogla ugroziti zapošljavanje ljudi, roboti u kafiću Enjoy nikome nisu oduzeli posao.

"Zapravo zapošljavamo dvostruko više ljudi nego pre, jer da bi od 16 do 20 robota radilo od 9 ujutro do 21 sat navečer, morate imati IT stručnjake u pozadini", rekao je Csizmadia.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading