Saši Popoviću ukrali lažnjake? Advokat Badžinog sina tražio veštačenje satova

Autor: T. M.

Hronika

29.01.2019

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojislav Stojičić, sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže je na pripremnom ročištu u Trećem osnovnom sudu u Beogradu negirao da je opljačkao kuću vlasnika "Granda" Saše Popovića.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Negirao krivicu: Vojislav Stojičić

- Namešteno mi je zbog prezimena i prošlosti. Moj DNK je podmetnut jer ja nikada nisam bio u Popovićevoj kući. Tog dana sam bio na dečjem rođendanu u igraonici na Bežaniji. Sećam se jer je bio 8. mart i supruga je kod kuće čuvala dete jer je bilo bolesno - rekao je Stojičić i dodao da o tome mogu da posvedoče ljudi koji su takođe bili u igraonici u blizini Popovićeve vile.

Među dokazima nema slike ključnog dokaza, ali ima slika svih cipela Popovićeve žene

Supružnici Saša i Suzana Popović nisu hteli da daju izjave, ali su tokom istrage tvrdili da su satovi koji su im ukradeni vredni 140.000 evra.

- Ne znamo da li su satovi original s obzirom na to da nema računa, tako da bi najbolje bilo da se izvrši veštačenje. Takođe, među dokazima nema slike ključa kojim je otvoren orman u kojem su bili satovi, ali ima fotografija svih cipela Popovićeve - rekao je advokat odbrane Ivan Bajazit.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Suzana i Saša Popović

Odbrana Vojislava Stojičića zatražila je juče i da se njemu ukine pritvor, u kom se nalazi od avgusta 2018, ili zameni blažom merom, ali je sud to odbio.

U vilu upao ko Sergej Bupka

Vojislav Stojičić se tereti da je 8. marta 2018. pomoću motke preskočio ogradu visoku 2,5 metara, upao u kuću Popovića na Bežanijskoj kosi i iz spavaće sobe ukrao sef sa zlatnim nakitom, dukatima i skupocenim satovima. On je uhapšen nakon što je u kući vlasnika "Granda" pronađen njegov DNK. Stojičićev advokat Ivan Bajazit rekao je juče i da mu nije jasno kako tužilaštvo tvrdi da je njegov klijent preskočio ogradu, a ne navodi na kom tačno mestu je to uradio.

 

 

Već hapšen zbog provala

Stojičić je 2010. hapšen zbog sumnje da je sa saučesnikom Dragijem Mušem pljačkao vile poznatih na Dedinju i Senjaku. Ipak, on je tada sklopio nagodbu s tužilaštvom i priznao da je pokušao da opljačka samo jednu kuću.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading