VOZIĆEMO AUTO MISLIMA?! "Nisan" predstavio VOZILO BUDUĆNOSTI: Ovo ste samo u filmovima videli!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ležiš na stomaku i mislima upravljaš automobilom. Ovako će se, ako je verovati "Nisanu", voziti u budućnosti njihova, a i sva druga vozila.

RepublikaFoto: Image by Tayeb MEZAHDIA from Pixabay
Foto: Ilustracija

Momak kojeg je "Nisan" predstavio kao svog stručnjaka s nadimkom JB (znamo i da se zove Čoi), dizajner je u njihovom kalifornijskom studiju i autor studije budućnosti modela nisan GT-R (X) 2050. Reč je o sportskom automobilu koji će se, tvrde u "Nisanu", 2050. pojaviti na drumovima...

Njegove nacrte stvorene u art koledž centru za dizajn u Pasadeni u Kaliforniji "Nisan" je pretočio u stvarnost, u model u punoj veličini. GT-R (X) 2050 neverovatno je malo vozilo. Dugačak je svega 2,9 metara, širok 1,54 metra i visok 0,66 metara. Taman, što bi se reklo, za jednog čoveka. A tome i služi...

Čoi je zamislio GT-R (X) kao bionički omotač oko čoveka, a naziva ga i kosturom. Vozač, naime, leži na stomaku i proteže ruke i noge u obliku slova X. Taj položaj nije jedina neobična stvar jer je GT-R (X) 2050, u stvari, mašina koja je sposobna (tačnije tek će to biti) povezati se s mozgom vozača putem futurističkog prikladnog odela i kacige. Umesto da koristi tradicionalne mehanizme kontrole, vozač mislima upravlja vozilom.

Potpredsednik projekta: Čoijeve ideje savršeno se uklapaju u naš napredni rad

Budući da je ovo, zasad, samo ideja i dizajnerska studija i ne postoje nikakve specifikacije, nema mnogo više detalja. Ipak, poznato je da GT-R (X) 2050 pokreće struja. Takođe, iz "Nisana" se hvale mogućnošću okretanja za 360 stepeni u mestu, te aktivnim zadnjim krilom, koje se preklapa, za lakši ulazak i izlazak.

Gabarit vozila

2,9 m dužina

1,54 m širina 0,66 m visina

- Čoi je supertalentovan i superkreativan dizajner i njegove ideje, vođene onom o integraciji mozga za upravljanje vozilom, savršeno se uklapaju u "Nisanov" napredni rad na polju upravljanja vozilom putem misli B2V (Brain-to-Vehicle) - izjavio je potpredsednik ovog projekta Dejvid Vudhaus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading