TRAUMA SVAKOG VOZAČA: Fiksne kamere za merenje brzine odlaze u istoriju?

Autor: Republika

Razonoda

19.10.2020

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćajna edukacija je važna, ali mnoge države koje su uspešne u smanjenju broja stradalih na putevima veruju u snagu represije.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Kamera za merenje brzine

U Velikoj Britaniji su ogorčeni zbog više od 1.700 smrtno stradalih na putevima prošle godine (na ukupno 49.4 miliona vozača), a to je jedna od najnižih prosečnih stopa poginulih u Evropi.

Vlasti žele da još redukuju broj stradalih, a sada su se odlučili na novi korak, piše Revija HAK. Naime, ne veruje se više fiksnim kamerama za nadzor brzine. Vozači su se naučili na njihov položaj i već po navici smanjuju brzinu u njihovoj brzini da bi ubrzali nakon što ih prođu.

 
Ministarstvo saobraćaja traži od policijaca da upotrebe novu taktiku i da koriste mobilne kamere koje su najčešće smeštene u posebnim policijskim kombijima.

– Moramo da poručimo javnosti – ako jurite automobilom veća je verovatnoća da ćemo vas uhvatiti – rekao je Trevor Hall, direktor Road Safety Supporta, jedna od organizacija koja se brine o bezbednosti drumskog saobraćaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading