BMW povlači 26.700 "plug-in" hibrida

Autor: b92.net

Razonoda

17.10.2020

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BMW nema sreće s proizvodnjom "plug-in" hibrida.

RepublikaFoto: BMW Media
Foto: Ilustracija

Ne tako davno, sredinom avgusta, BMW je morao da zaustavi isporuku oko 4.500 automobila zbog loših spojeva na varovima koji su mogli da izazovu požar, a sada imaju nove probleme.

Moraju da povuku 27.600 automobila zbog toga što su baterije u "plug in" vozilima neispravne, tačnije radi se o procesu baterijskih ćelija čije neispravnosti mogu da dovedu do požara ili veće katastrofe kada su u potpunosti napunjene.

BMW trenutno baterije nabavlja od dva dobavljača, kompanija CATL i Samsung SDI, a kako pišu brojni mediji, nisu oba dobavljača problem jer i dalje ima veliki kontigent vozila koja nemaju nikakvih problema.

Samo u Nemačkoj, više od 1.800 vlasnika će morati svoje ljubimce da odveze na popravku. BMW će takođe izvršiti korektivne intervencije na 3.500 vozila koja nisu još uvek isporučena kupcima.

Što se tiče modela koji poseduju sporne baterije, tu je PHEV verzija serije 3, serije 3 Touring, X1, X2, X3, X5, serije 2 Active Tourer, serije 5, serije 5 Touring, serije 7 i Mini Conutrymana, u opozvane modele se sada ubraja i i8.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading