Policija i dalje traga za mladićem iz Niša!

Autor: blic.rs

Hronika

11.10.2018

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je "Registar nestalih lica Srbije" Fondacije "Tijana Jurić" objavio 7. oktobra da je nestali Nebojša Mladenović (20) – Šone iz Donje Trnave kod Niša pronađen posle 15 meseci, policija i dalje traga za njim.

Foto: twitter.com/NestaliSrbija
Nebojša Mladenović

Potraga za Mladenovićem biće na snazi sve dok ga ne pronađe i policija i ne obavi razgovor sa njim. Ako je nestanak punoletne osobe prijavljen policiji, potraga ne može biti prekinuta dok policija ne pronađe tu osobu i ne obavi razgovor sa njom.

- Zakon je jasan u slučaju nestanka punoletne osobe – kada bude pronađena rodbina, može da bude obaveštena o njenoj lokaciji i mestu boravka samo uz njenu saglasnost. Ukoliko pronađena punoletna osoba ne želi da da takvu saglasnost, srodnici se obaveštavaju samo da je osoba nađena. Da li će se punoletna nestala osoba koja je pronađena vratiti kući, to zavisi isključivo od nje - kaže izvor.

No, budući da je Mladenovića za sada pronašao samo "Registar nestalih lica Srbije", policija je dužna, po zakonu, da traga za njim dok ga ne pronađe.

Ukoliko ga pronađu po dojavi, prilikom slučajnog legitimisanja, ili na drugi način, on će se izjasniti da li želi da se porodici saopšti gde se nalazi, s obzirom na to da je mladić punoletan. Nezvanično, Mladenović je predstavnicima Registra nestalih rekao da ne želi da se zna njegova lokacija.

Miodrag Mladenović, otac nestalog mladića, poslednji put je video sina 24. jula 2017. godine kada je pošao po ličnu kartu u Niš. Ličnu kartu je preuzeo 26. jula i od tada mu se izgubio trag. Miodrag je prijavio nestanak sina sledećeg dana i potom preko medija i prijatelja započeo potragu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading