ANDREJA IZ NIŠKE BANJE ZVERSKI UBIO ŠKOLSKI DRUG: Nesrećni dečak danas bi napunio 14 godina!

Autor:

Hronika

11.06.2024

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postupak je u toku, a Simići se nadaju da će pravda biti zadovoljena

ANDREJA IZ NIŠKE BANJE ZVERSKI UBIO ŠKOLSKI DRUG: Nesrećni dečak danas bi napunio 14 godina!

Foto: Shutterstock, Facebook

Porodica Simić iz Niške Banje posetila je danas grob svoga sina Andreja, koji bi danas proslavio 14. rođendan. Umesto slavlja, na grobu su zapaljene svećice, a torta i pokloni su mu kao i svake godine kupljeni, ali ovog puta oni su bili postavljeni na grobu.

Andrejevi roditelji, Mića i Sanja, kao i brojni prijatelji i školski drugovi, okupili su se kako bi obeležili njegov rođendan i setili se njegovog kratkog, ali ispunjenog života.

Andrej je bio dečak pun snova i ambicija. Voleo je sport i sanjao je o uspešnoj sportskoj karijeri, ali i o tome da postane uspešan menadžer i putuje svetom.

Međutim, sve te snove i nade prekinuo je njegov školski drug M.M. koji ga je bez ikakvog povoda izmasakrirao. Nažalost, s obzirom na to da je ubica u vreme izvršenja krivičnog dela imao manje od 14 godina, pravda za Andreja ostaće nedostižna. Andrejevi roditelji se nadaju da će odgovornost za ovaj stravičan čin snositi oni koji su bili dužni da spreče tragediju.

Njegov otac, Mića Simić, opisuje Andreja kao inteligentnog i omiljenog dečaka koji je lako osvajao srca svojih drugova. Bio je dobar đak, ali nije želeo da sebe vidi u ustaljenim šablonima društva, već je maštao o slobodi i lepim stvarima koje bi ispunile njegov život.

- Danas bi napunio 14 godina, izašli smo na groblje, pričali smo o njemu, kakav je bio, šta je sve mogao da postigne i šta mu je sve oduzeto. Supruga mu je donela tortu, na njoj je napisan broj 14, patike koje je nosio kada je igrao košarku i položila ih kraj lopte koju smo tu ostavili kada smo ga sahranili. Osam meseci je prošlo, ni mi niti niko od onih koji su ga poznavali, ne prihvataju da ga više nema. Toliko toga je ostavio svima nama za tih 13 godina, dete koje je bilo inteligentno, omiljeno, koje je bilo tako lako voleti. Danas su njegove drugarice pričale koliko je bio zabavan, kako se lako uklapao u društvo, kako ste morali da ga volite jer vas je privlačio svojom dobrotom - priča otac ubijenog dečaka Mića Simić i dodaje:

- Andrej je bio dobar đak, sa lakoćom je dobijao dobre ocene ali sebe nije video u šablonu kakva je naša svakodnevnica. Imao je običaj da nam kaže da ne bi voleo da toliko vremena provodi na poslu, već da će kad odraste svoju inteligenciju iskoristiti na način da obezbedi sredstva za život ali da ima priliku da svoje vreme ispuni lepim stvarima. Zato je sebe video u sportu a želeo je da ima svoju firmu i radnike što bi njemu dalo priliku da ima više slobode - govori neutešni otac.

Porodica Simić ima status svedoka u ovom postupku, iako je njihov sin žrtva. Sa druge strane, roditelji maloletnog ubice suočavaju se sa krivičnim gonjenjem zbog zlostavljanja i zapuštanja. Postupak je u toku, a Simići se nadaju da će pravda biti zadovoljena i da će oni koji su odgovorni za Andrejevu smrt biti adekvatno kažnjeni.

- Roditelji tog dečaka su saslušani 3. juna pred Osnovnim javnim tužilaštvom koje je protiv njih pokrenulo postupak za zlostavljanje i zanemarivanje deteta. Mi ćemo biti saslušani 18. juna, imaćemo priliku da prvi put kažemo koga smatramo odgovornim što smo ostali bez sina. To će biti lako reći, govorićemo istinu, objasnićemo kako smo majku tog dečaka upozoravali da im sin sa sobom nosi pun ranac noževa, kako smo strahovali da će ih upotrebiti i kako je ona sve to ignorisala. Samo se bojim da će se stvari i dalje odugovlačiti, mnogo vremena je prošlo, sve to sporo ide, plašim se da ćemo doći i na Andredjev 15 rođendan a da nećemo moći da mu kažemo da su oni koji su krivi za njegov smrt optuženi a kamoli osuđeni - jadikovao je Simić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading