UROŠ U SVOM KRVAVOM PIRU PRESUDIO I ROĐAKU! Oglasila se Blažićeva baba o monstrumu i suđenju!

Autor:

Hronika

25.05.2024

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incidenti na pripremnom ročištu su izazvali emotivne reakcije, kako porodica ubijenih, tako i optuženih.

UROŠ U SVOM KRVAVOM PIRU PRESUDIO I ROĐAKU! Oglasila se Blažićeva baba o monstrumu i suđenju!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Porodice žrtava krvavog masakra u mladenovačkim selima traže pravdu dok se suđenje Urošu Blažiću, počiniocu ovog strašnog zločina, nastavlja. Baba monstruma Uroša Blažića otkriva da je ovaj zločinac u svom pohodu presudio čak i svom rođaku, čime su rane na duši porodicama ubijenih još dublje, piše Alo.

Incidenti na pripremnom ročištu su izazvali emotivne reakcije, kako porodica ubijenih, tako i optuženih. Baba Uroša Blažića opisuje kako je bilo previše mučno u sudnici, a roditelji ubijene dece nisu mogli da zadrže bol u sebi. Njihova potraga za pravdom je vidljiva kroz haos koji je nastao kada su prvi put videli Uroša, čoveka koji im je oduzeo decu.

- Rekli su mi da je bilo previše mučno u sudnici. Niko od članove porodica nije mogao da u sebi zadrži taj bol, morali su da ga iskažu. Tada su prvi put od tog nesrećnog dana videli Uroša, koji im je pobio decu. Svaki čovek bi tako reagovao. Moj sestrić i njegova žena su bili na suđenju, njima je ubio sina. Mi smo familija s Blažićima, drugo koleno. Kažu da je, kad su ga uveli u sudnicu, nastao pravi metež jer je svim roditeljima ubijenih pao mrak na oči i poleteli su ka njemu. Neki su preskakali stolove, gurali klupe, bio je to opšti haos - priča baba Uroša Blažića.

Blažićeva baba ističe da porodice zahtevaju doživotnu kaznu za Uroša i njegovog oca, kako bi barem malo umirili svoju bol i dobili neki spokoj. Takođe, postoji neizvesnost oko toga da li će suđenje biti premešteno u Beograd, ali porodice se nadaju da će dobiti pravdu koju traže.

- Kažu da neće biti više suđenje u Smederevu nego u Beogradu. Svakako će oni njima to poslati napismeno. Pričaju da je bezbednije tamo, svi hoćemo samo jedno, a to je doživotna kazna za njih dvojicu. To je ono što bi bar malo umirilo roditelje i dalo im neki spokoj - objašnjava baba.

Jedna od činjenica koja bode oči jeste podrška koju porodica optuženih pruža njima, umesto da pokažu kajanje i žaljenje. Ova neobična podrška dodatno je izazvala kontroverze u vezi sa ovim slučajem.

- Nekada su se porodice stidele svog člana čak i ako se radilo o sitnom lopovu, a prosto je zbunjujuće da se danas porodice iz kojih je njihov najbliži izvršio teško krivično pridružuju njemu i daju mu podršku. Sramotno je da ne pokazuju kajanje, žaljenje, stid, ali nema ni javnog izvinjenja, koje bi bilo izvesna pomoć u ovom slučaju - kaže izvor.

Pripremno ročište za ubistvo u mladenovačkim selima proteklo je u vrištanju, plaču, panici i bežanju optuženih. Očajni roditelji nasrnuli su na Blažića čim je doveden u sudnicu, što je izazvalo opšti metež i dramu. Policija je jedva uspela da izvede Blažiće iz sudnice, dok su oni bežali niz hodnik okruženi stražarima.

- Na pripremnom ročištu se izjašnjava kratko, ustaneš i kažeš „kriv sam“ ili „nisam kriv“. Nakon toga kada se zakaže suđenje na njemu bude više učesnika. Pozove se i Uroševa bliža familija jer su oni u neku ruku i svedoci, a ne oštećeni - objasnio je izvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading