OGLASIO SE SUD O PRITVORU BRAĆE PANIĆ: Evo šta piše u rešenju, na koje imaju pravo žalbe

Autor:

Hronika

24.05.2024

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Braća Panić su danas uhapšeni na aerodromu u Beogradu

OGLASIO SE SUD O PRITVORU BRAĆE PANIĆ: Evo šta piše u rešenju, na koje imaju pravo žalbe

Foto: instagram.com/uros__panic__

Uroš i MIloš Panić

Danas je sudija Višeg suda u Beogradu doneo rešenje koje potvrđuje odluku Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 23. februara ove godine, kojom su protiv okrivljenih M.P. i U.P. određene mere pritvora.

Pritvor se računa od dana kada su okrivljeni lišeni slobode, a razlozi za ovo su propisani članom 211 stav 1 tačka 1 i 3 Zakonika o krivičnom postupku.

Ovi razlozi uključuju opasnost od bekstva i postojanje osobitih okolnosti koje ukazuju na mogućnost ponavljanja krivičnih dela u kratkom vremenskom periodu.Maksimalni rok pritvora prema ovom rešenju je 30 dana.

Okrivljenima M.P. i U.P. stavlja se na teret izvršenje krivičnog dela trgovine ljudima u saizvršilaštvu, u skladu sa članom 388 stav 1 u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika, kao i krivičnog dela posredovanja u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu, u skladu sa članom 184 stav 1 u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika.

Osobama protiv kojih je doneto ovo rešenje dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Podsetimo, braća Panić su danas uhapšeni na aerodromu u Beogradu, nakon čega su sprovedeni u Centralni zatvor.

Braća Panić bila su u bekstvu od početka februara od kada je policija otkrila da su podvodili devojke u stanovima u Beogradu. Oni su pobegli tokom pretresa stanova u kojima su se devojke prostituisale i od tada su nedostupni srpskoj policiji.

Foto: Društvene mreže, Shutterstock

Ilustracija

Iako su se prvobitno teretili za posredovanje u prostituciji, ubrzo je pokrenuta i istraga zbog trgovine ljudima protiv braće Panić, kao i finansijska istraga zbog sumnje da su od podvođenja devojaka zaradili ogromne sume novca.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od neutvrđenog dana do 16. oktobra 2023. godine, po prethodnom dogovoru, dovođenjem u zabludu vrbovali oštećenu u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije.

Nedavno je i pokrenuta finansijska istraga protiv braće Miloša i Uroša Panića, koji su osumnjičeni za trgovinu ljudima i posredovanje u prostituciji. Prema informacijama, ovo je rezultat naredbe o sprovođenju istrage za krivična dela Trgovina ljudima i Posredovanje u vršenju prostitucije, u kojima se terete braća Panić, Ivan Z, Vuk Stanković, Sonja L. i David L.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading