VOZILI PIJANI I DROGIRANI, POLICIJA IH ISKLJUČILA IZ SAOBRAĆAJA: Među petoro uhapšenih i žena!

Autor:

Hronika

21.04.2024

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

VOZILI PIJANI I DROGIRANI, POLICIJA IH ISKLJUČILA IZ SAOBRAĆAJA: Među petoro uhapšenih i žena!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici isključili su iz saobraćaja petoro vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Policija je noćas u Subotici zaustavila tridesetpetogodišnjeg muškarca koji je upravljao „fijat puntom“ pod dejstvom kanabisa i amfetamina, saopštila je danas Policijska uprava u Subotici.

Na periferiji grada, prilikom kontrole saobraćaja, policija je zatekla i tridesetjednogodišnjaka koji je upravljao vozilom sa 1,44 promila alkohola u organizmu, kao i dvadesetsedmogodišnjeg vozača sa 1,66 promila alkohola i bez vozačke dozvole.

Iz saobraćaja je isključen i tridesetsedmogodišnji biciklista sa 1,23 promila alkohola u organizmu i četrdesetpetogodišnja žena koja je upravljala biciklom na električni pogon sa 1,26 promila alkohola.

Tekst saobraćaju se svakodnevno susrećemo sa velikim brojem saobraćajnih nezgoda, a jedan od glavnih uzroka ovakvih incidenta je upravo vožnja pod uticajem alkohola. Ovo je ozbiljan problem koji zahteva pažnju javnosti i strože zakonske mere kako bi se smanjio broj alkoholisanih vozača na putevima. 

 
Statistika o alkoholisanom stanju u vožnji 
 
Prema istraživanjima, svaka treća saobraćajna nesreća uzrokovana je vožnjom pod uticajem alkohola. Ovo je alarmantan podatak koji ukazuje na ozbiljan problem u društvu. Takođe, treba napomenuti da je stopa alkoholisanih vozača posebno visoka tokom prazničnih perioda i vikenda, kada se konzumacija alkohola povećava. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading