VEŠTAČE SE TRAGOVI NA PREDMETIMA PRONAĐENIM U AUTOMOBILU DANKINIH UBICA! Najnovije informacije o istrazi ubijene devojčice u Boru!

Autor:

Hronika

18.04.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedeljama se traga za devojčicom

VEŠTAČE SE TRAGOVI NA PREDMETIMA PRONAĐENIM U AUTOMOBILU DANKINIH UBICA! Najnovije informacije o istrazi ubijene devojčice u Boru!

Foto: RTS/printscreen

Telo male devojčice Danke Ilić (2), koja je stradala užasnim činom 26. marta ove godine u Banjskom Polju, još uvek nije pronađeno.

Osumnjičeni Dejan Dragijević (50) je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru izneo detalje o ubistvu deteta. Međutim, nije bio spreman da otkrije gde je bačeno telo male Danke.

Srđan Janković (50) nije davao izjave o zločinu, a nedavno je zatražio advokata po službenoj dužnosti nakon što je odustao od svog prvobitnog punomoćja. Takođe, u pritvoru se nalazi otac Dejana Dragijevića, koji se takođe branio ćutanjem na optužbe da je pomogao sinu u uklanjanju tela.

O daljim koracima u istrazi oglasilo se Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

- Više javno tužilaštvo u Zaječaru izdao je nalog da se veštače tragovi pronađeni u automobilu JKP „Vodovod“ Bor koji su vozili osumnjičeni S.J. i D.D., kao i da se veštače tragovi na predmetima koji su se nalazili u vozilu - rekli su iz VJT u Zaječaru za "Telegraf.rs".

U toku su saslušanja svedoka.

Podsećamo, mala Danka Ilić (2) ubijena je nakon nestanka 26. marta u Banjskom polju, a juče su u Višem tužilaštvu u Zaječaru saslušani otac i majka devojčice, Miloš i Ivana, koji su iskaz davali ispred osumnjičenih za ubistvo deteta, Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića.

Dragojević i Janković trenutno se nalaze u pritvoru, od 4. aprila, a istraga se i dalje nastavlja. Policija i pripadnici različitih službi do sada su i po više puta pretraživali svaki pedalj Banjskog polja, sela Zlot i Luka, odakle su osumnjičeni.

Srđan Janković (50), koji se sumnjiči da je vozio službeni automobil JKP "Vodovod" kojim je 26. marta u Banjskom polju udarena Danka Ilić (2), a koji se kao i Dejan Dragijević (50) nalazi u pritvoru do 30 dana, do sada se u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru branio ćutanjem. Međutim, sada je došlo do preokreta u njegovom razmišljanju i očekuje se opravdano da će on umesto ćutanja sve ispričati nadležnima.

- Juče je Srđan Janković otkazao svom advokatu punomoćje jer ne želi da ga on više brani. Očigledno je da je nezadovoljan njegovim savetima i načinom branjenja pred nadležnima. Janković je zatražio da mu se dodeli advokat po službenoj dužnosti - rekli su u tužilaštvu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading