OVO SU TRI KLJUČNA DOKAZA KOJI UBICE DANKE ILIĆ ŠALJU NA DOŽIVOTNU ROBIJU! Evo šta je policija do sada pronašla!

Autor:

Hronika

18.04.2024

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prikupljeno je dosta dokaza.

OVO SU TRI KLJUČNA DOKAZA KOJI UBICE DANKE ILIĆ ŠALJU NA DOŽIVOTNU ROBIJU! Evo šta je policija do sada pronašla!

Foto: Društvene mreže

Dejan Dragijević i Srđan Janković, radnici JKP "Vodovod", sumnjiče se za teško ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, a oni su tokom jučerašnjeg dana ponovo saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. 

Potraga za telom nestale Danke Ilić i dalje traje, a kako je juče saopšteno, meštani sela Zlot, odakle je jedan od osumnjičenih, pokrenuli su akciju kako bi pronašli telo.

„Zamolili smo ljude, a bili su predstavnici iz svih rejona, da obiđu svoja imanja, pojate, da provere bunare, septičke jame, rezervoare za vodu i da svaku moguću promenu koja nije nastala njihovim vršenjem prijave policiji, štabu za vanredne situacije i Mesnoj zajednici Zlot. Nadamo se i verujemo da ćemo oprati ljagu i ogromnu sramotu, koju smo doživeli, a nismo zaslužili. Zlot mora da ostane jedinstven i da nastavi da živi i razvija u svakom pogledu jer predaja nije opcija“, rekao je juče Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika Bora.

Takođe, tokom jučerašnjeg dana ponovo su saslušani osumnjičeni za ubistvo Danke, ali i roditelji ubijene devojčice.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić, facebook

Roditelji i brat Danke Ilić

 

Iako još uvek telo deteta nije pronađeno, policija i tužilaštvo poseduju dokaze koji bi mogli da budu dovoljni za slučaj i pošalju osumnjičene na doživotnu robiju, koja im preti zbog ubistva deteta.

Analiza kretanja

Jedan od ključnih dokaza je analiza kretanja osumnjičenih u trenutku nestanka devojčice, 27. marta.

„Od 13.45 do 15.52 Danka je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, što potvrđuju dva očevica. Majka je oko 13.50 videla beli auto i muškarca koji stoji pored njega, za kog se kasnije ispostavilo da je reč o vozilu „fijat panda“, koji su osumnjičeni koristili. Prema iskazu jednog od osumnjičenih, bili su na radnom zadatku u Banjskom polju, gde su trebali da provere šahtu u Ozrenskoj ulici, gde su stigli u 13.20. Kretanje vozila je zabeleženo na kameri u Ulici Radomira Putnika i utvrđeno je da se sporednom ulicom kretalo do 13.35, a kasnije je zabeleženo da se kod kapije zaustavilo u 13.55, što se poklapa sa izjavom majke“, rekao je ministar policije Bratislav Gašić ranije i dodao:

„Vozilo u kom su bili osumnjičeni je ispred kapije bilo dva i po minuta i prema izjavi osumnjičenih, tu su stali zbog potrebe za toaletom. Kada su krenuli, devojčicu su udarili na nekih 30, 40 metara od mesta zaustavljanja. Autom je upravljao S.J., dok je D.D. sa suvozačevog mesta izašao iz auta, otvorio vrata i telo devojčice, koja je bila bez svesti, bacio u zadnji deo vozila, preko alata. Tokom vožnje dogovorili su se da telo negde bace, a usput ih je, u 13.57 časova zaustavio otac devojčice i pitao ih da li su videli devojčice, na šta su odgovorili negativno“.

Potom je ukazao na još jednu bitnu okolnost.

„Tog dana, na teritoriji Banjskog polja, u vremenskom intervalu koji je nama bio interesantan, ušlo je 17 vozila. Od tih 17 samo su dva izašla van Banjskog polja, do alaska policije i postavljanja punktova. Zašto je to bitno? Zato što gledajući njihovo kretanje, bilo nam je simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili, u dvorištu porodice Ilić, tih 150 mestara prešli su za pet i po minuta, kao što imamo jasno da su se zadržali minut i 40 sekundi na deponiji“, rekao je Gašić.

Foto: Društvene mreže

 

 

Dokazi iz automobila

Još jedan od ključnih dokaza mogli bi biti tragovi pronađeni u automobilu. Naime, kako su mediji ranije preneli, bitno je naglasiti da su pojedini DNK tragovi koji pripadaju ubijenoj Danki pronađeni u automobilu koji su Dragijević i Janković vozili.

Sa druge strane, kako je naš portal pisao, do sada je izveštačeno 400 tragova koji su pronađeni u službenom vozilu JKP „Vodovod“ koje su osumnjičeni vozili u trenutku zločina.

„Izuzeto je preko 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila JKP „Vodovod“ u Boru, 400 je već veštačeno, a još 100 bi trebalo da bude narednim danima. Takođe, veštačeni su i tragovi sa spoljašnje strane automobila“, rekao je izvor portala Nova.rs.

Priznanje osumnjičenog

Takođe, treći dokaz koji bi mogao biti ključni jeste priznanje osumnjiečnih.

Podsetimo, na konferenciji za medije Bratislav Gašić je istakao i da su i jedan i drugi priznali krivicu. Ipak, u tužilaštvo je samo Dragijević priznao krivicu, dok se Janković sve vreme branio ćutanjem. Oni nisu otkrili gde su sakrili telo.

Bitno je naglasiti i da su obojica tokom istage pali na poligrafu.

„Vozač je imao zakasnelu reakciju na poligraf. A suvozač je imao reakciju. Istog dana su oduzeta sva tri automobila. Dakle, njihova vozila, i službeni auto. Sve podatke smo uzeli i sa branika, i iz unutrašnjosti. Njih dvojica su nas odveli do deponije da pokažu gde su bacili telo. Ali imamo saznanja da se jedan od njih dvojice 28. vratio na mesto gde su bacili telo, i prebacio ga na drugo mesto. Ne možemo da im verujemo jer jedan na drugog prebacuju krivicu“, rekao je ranije ministar policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dragan

19.04.2024 20:10

Pa za takve kretene treba podmazati kolac pa da vidiš kako bi pevali šta su radili,a ne da zezaju državu.nisu turci bili ĺudi.