MEŠTANI ZLOTA KREĆU U POTRAGU ZA DANKOM: Proveravaće se septičke jame, bunari...

Autor:

Hronika

16.04.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani su se ujedinili u osudi onoga što se nikada ranije nije desilo u njihovoj zajednici, pokazujući unikatnu solidarnost i odlučnost da pomognu u rešavanju slučaja.

MEŠTANI ZLOTA KREĆU U POTRAGU ZA DANKOM: Proveravaće se septičke jame, bunari...

Foto: ST/Nemanja Pančić, Društvene mreže

Meštani Zlota, najvećeg sela na teritoriji Bora, su se ujedinili u potrazi za telom male Danke Ilić, koja je nestala, a za čiju smrt se sumnjiči jedan od meštana, Dejan Dragijević (50). Ova situacija je izazvala tugu i brigu u zajednici, te su meštani odlučili da preduzmu akciju i pomognu u istrazi.

Poziv na proveru imanja

Na inicijativu Zorana Zdravkovića, predsednika Saveta mesne zajednice Zlot, održan je sastanak meštana, na kojem su pozvani da obiđu svoja imanja i provere pojate, bunare, septičke jame i rezervoare za vodu. Ova inicijativa je dobila široku podršku meštana koji su rešeni da doprinesu istrazi na sve moguće načine.

Unikatna solidarnost meštana

Reakcija meštana Zlota na ovu tragičnu situaciju je jedinstvena u istoriji sela. Meštani su se ujedinili u osudi onoga što se nikada ranije nije desilo u njihovoj zajednici, pokazujući unikatnu solidarnost i odlučnost da pomognu u rešavanju slučaja.

Podrška od strane lokalnih vlasti

Miki Janošević, zamenik gradonačelnika Bora i meštanin Zlota, izrazio je podršku ovom naporu zajednice, ističući važnost očuvanja jedinstva i razvoja sela.

- Zlot  i Zloćani su jedinstveni u osudi nečega što se nikada nije desilo u istoriji našeg sela. Zamolili smo ljude, a bili su predstavnici iz svih rejona, da obiđu svoja imanja, pojate, da provere bunare, septičke jame, rezervoare za vodu i da svaku moguću promenu koju oni sami nisu načini prijave policiji,Štabu za vanredne situacije i Mesnoj zajednici Zlot. Nadamo se i verujemo da ćemo  oprati ljagu i ogromnu sramotu, koju smo dođiveli a nismo zaslužili. Zlot mora da ostane  jedinstven i da nastavi da živi i razvija se - kaže Miki Janošević, zamenik gradonačelnika Bora i meštanin Zlota.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading