MINISTARSTVO SE OGLASILO O DALJOJ NASTAVI U "RIBNIKARU"

Autor:

Hronika

16.04.2024

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova odluka doneta je nakon ankete sprovedene među roditeljima i zaposlenima u školi

MINISTARSTVO SE OGLASILO O DALJOJ NASTAVI U "RIBNIKARU"

Foto: ST/V. LUKIĆ

Vladislav Ribnikar

Obrazovno-vaspitni rad Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u školskoj 2024/2025. godini organizovaće se u postojećem prostoru škole, a do odluke o Memorijalnom centru i početka građevinskih radova na rekonstrukciji škole, izjavila je ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Ona je navela da je ova odluka doneta nakon ankete sprovedene među roditeljima i zaposlenima u školi, putem koje se 97 procenata njih izjasnilo da žele da škola ostane u postojećem objektu do početka građevinskih radova.

Ministarka je zahvalila roditeljima i zaposlenima što su i na ovaj način uzeli učešće u donošenju odluka koje su važne za školu i učenike.

- Vrlo je važno za učenike i zaposlene da početak naredne godine bude u potpunosti izvestan. Ovo je posebno značajno za prvake i njihove roditelje koji će od jeseni krenuti u ovu školu kako bi kroz učenje i igru ostvarili svoj maksimalni potencijal - rekla je ministarka.

Ona je naglasila da je pred svima jedan složen proces i da će se uz naredne konsultacije i širok dijalog o Memorijalnom centru doći do rešenja.

Đukić Dejanović je podsetila da je formirana Radna grupa za uspostavljanje memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", koja usmerava i usklađuje aktivnosti na uspostavljanju Memorijalnog centra.

Radna grupa, u odnosu na potrebe porodica žrtava zločina i šire zajednice, a na osnovu prethodnih konsultacija i dobijenih informacija, predložiće konkretne mere koje bi trebalo preduzeti povodom uspostavljanja Memorijalnog centra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading