UMETNIČKA INSTALACIJA ISPRED "RIBNIKARA" POVODOM GODIŠNJICE MASOVNOG UBISTVA: Na sednici članova Radne grupe se govorilo o čuvanju sećanja na žrtve masovnog ubistva

Autor:

Hronika

11.04.2024

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi Radne grupe su i dva predstavnika porodica ubijenih.

UMETNIČKA INSTALACIJA ISPRED "RIBNIKARA" POVODOM GODIŠNJICE MASOVNOG UBISTVA: Na sednici članova Radne grupe se govorilo o čuvanju sećanja na žrtve masovnog ubistva

Foto: ST/N. PANČIĆ

Članovi Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" održali su u utorak, 9. aprila treću sednicu, na kojoj su razgovarali o obeležavanju godišnjice od tragedije i čuvanju sećanja na nevine žrtve masovnog ubistva 3. maja 2023. godine, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Najavljeno je, da će ove nedelje početi radovi za postavljanje umetničke instalacije u Ulici kralja Milutina koji će biti završeni do komemorativnog dana, a na sastanku su precizirane i potrebe koje omogućavaju implementaciju programskih aktivnosti.

Sastanku Radne grupe prisustvovali su i članovi Multidisciplinarnog tima, stručnjaci iz različitih oblasti, koji su iznosili predloge iz resora i oblasti u kojima su angažovani.

Članovi Radne grupe su predstavnici ministarstva nadležnih za prosvetu, kulturu i javna ulaganja, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, vršilac dužnosti direktora Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar", dva predstavnika porodica ubijenih, kao i predstavnici organizacije Victim Support Europe, Viktimološkog društva Srbije i Instituta za pedagoška istraživanja. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading