''OVO JE SIGURNA ZEMLJA, BEZBEDNI STE!'' Isplivala prepiska Lazovića sa Belivukom i Miljkovićem - planirali ubistvo Vukotića i namestili hapšenje škaljaraca!

Autor:

Hronika

16.04.2024

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Sve ovo radimo da Klempu (Vukotiću) kucamo na kapiju. Kunem ti se u oba Z da sam mu namirisao dve sudbine - jedna tvorza, druga zbogom Bosna''.

''OVO JE SIGURNA ZEMLJA, BEZBEDNI STE!'' Isplivala prepiska Lazovića sa Belivukom i Miljkovićem - planirali ubistvo Vukotića i namestili hapšenje škaljaraca!

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ, youtube.com/printscreen, E Stock, Privatna arhiva

Bivši policijski funkcioneri Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su po nalogu SDT-a, a na teret im se stavlja stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja. 

Sin Zorana Lazovića, Petar Lazović, bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbednost, je skoro dve godine u pritvoru u Spužu, gde čeka početak suđenja. Inače, on je označen kao pripadnik „Kavačkog klana“, koji se dovodi u vezu sa međunarodnim švercom kokaina.

Petar Lazović je nakon što je pomogao Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću da legalno uđu u Crnu Goru, slavio sa njima, družio se i kovao kriminalne planove, a ona ih ispratio srdačnim porukama zahvalnosi uz obećanje da su u Crnoj Gori bezbedni.

- Bezbedni ste, možete da putujete. Ovo je bezbedna zemlja. Hvala što ste putovali SBPOK-om (Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala) - poslao je Lazović putem Skaja 22. januara 2021. godine, nešto posle šest sati ujutru.

On je tada obavestio prijatelje iz kavačkog klana da su uhapšeni pripadnici škaljarskog klana koji su planirali da na aerodromu u Tivtu likvidiraju prve plaćenike Radoja Zvicera iz Beograda.

Belivuk i Mikljković su bili na crnoj listi crnogorskih bezbednosnih službi, da bi iznenada sa njihovih imena bila skinuta zabrana. To je još jedan od razloga zašto su pre dva dana uhapšeni nekadašnji pomoćnik direktora Uprave policije i otac Petra Lazovića - Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Takođe, Lazoviću se na teret stavlja da je formirao kriminalnu organizaciju i vrbovao Katnića, koji je radio prema njegovim instrukcijama, a onda davao naloge ranije uhapšenom tužiocu Saši Čađenoviću kako da postupa sa određenim predmetima.

U januaru te godine su Zoran Lazović i Milivoje Katnić, saopštili da su Belivuk i Miljković bili danonoćno pod nadzorom službi, kao i da su oni i njihovi domaćini po dolasku u državu privedeni i odvedeni na informativni razgovor u policiji u Kotoru. S jedne strane su javnost uveravali da revnosno rade svoj posao i da nema razloga za brigu, a sa druge strane su bili deo kavačkog klana sa kojima su drugovali i pomagali kako njima, tako i njihovim prijateljima iz Srbije.

Napravili su čitav plan kao da škaljarce namame na Miljkovića i Belivuka, namerno šireći informacije o njihovom dolasku u Crnu Goru. Otkrivaju njihov plan kretanja policajcu kog sumnjiče da radi za njih, kao i putem krtice koju su imali među škaljarcima.

Dalje se iz prepiske sa Skaj aplikacije vidi da im je glavna meta bio tada vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić i da im je cilj bio da ga se ''reše'' kako god - likvidacijom ili zatvorom.

- Sve ovo radimo da Klempu (Vukotiću) kucamo na kapiju. Kunem ti se u oba Z da sam mu namirisao dve sudbine - jedna tvorza, druga zbogom Bosna - piše Lazović u grupi.

Zoran Lazović, 28. januara 2021. godine tvrdi da će osujetiti svaku njihovu eventualnu kriminalnu aktivnost.

- Ako nisu neprijatelji Crne Gore, nema potrebe da mi od bilo koga strahujemo kada dođu... Biće pod prismotrom pripadnika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala 24 sata i naravno da ćemo ih, u svakom pokušaju, u delu da krenu u neku kriminalnu aktivnost, osuetiti - rekao je tada stariji Lazović i apeluje na novinare da ''ne prave hajduke od kriminalaca'', već da više prostora u medijima posvete sportistima, kulturi, naučnicima...

Nekoliko dana pre toga, njegov sin Petar - tada neformalni vođa Tima za posebnu operativnu podršku, i policajci Ljubo Milović i Nebojša Bugarin, zagrljeni sede na Grahovu sa vođom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Miljkovićem i Belivukom i to druženje zabeležili su na fotografiji, koju dele na Skaj grupi sa ostalim pripadnicima klana.

Iz prepiske na Skaj aplikaciji se otkrica da kavčani tada pokušavaju i da Vukotića isprovociraju da izađe iz kuće kako bi ga ubli. Ljubo Milović, odbegli policajac, 21. januara 2021. godine, inače sakriven iza imena ''Zli poručnik'' pita: ''Svirali ste malo Vukotiću'', a Miljković (ime na Skaju Kratos New) odgovara da se nada da ih je čuo.

- Mičite se da ne istrči - piše im mlađi Lazović, koji je na nekada zaštićenoj aplikaciji koristio nadimak Junior.

Nakon što Miljković konstatuje da bi bilo dobro da ih “potera sreća” da škaljarac istrči, dobija odgovor od Lazovića: “Istrčaće, osećaj mene ne vara. Treba napraviti plan glistu da oderemo. Njega bih, što bi rekao Komita (Zvicer) pekao bih ga. On sve regrutuje. I ove. Sad sve to on gura”.

Belivuk (ime Soprano privremeni jer je tada koristio privremeni Skaj nalog) obaveštava sve da su legli jer imaju rano avion, dok ih policajac obaveštava da on mora da čeka ''ovo dole'' - akciju policije koja pokušava da uhapsi škaljarce spremne da ubiju Miljkovića i Belivuka.

Belivuk mu tada nudi da i on čeka sa njim, a Miljković dodaje: “Kako bi ih tukli, majku im škaljarsku”...

- Hahah sutra će Junior bubrege da im ispomera - piše on, a Lazović mu odgovara da nema koga jer su “sve saradnici”.Razmenili su još nekoliko poruka, a ujutru ih Lazović obaveštava:

- Jutro, pohapšeni su braćo.

- Drugi pucač je Jovanović Mile, onaj iz NK što sam ga odrao prošle ned. Bezbedni ste, možete da putujete. Ovo je bezbedna zemlja. Hvala što ste putovali SBPOK-om - probudio je Beograđane porukom mlađi Lazović...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading