PRVA REKONSTRUKCIJA UBISTVA MALE DANKE! Evo šta policija zna o telu i kakva je tačno uloga oca i brata ubice!

Autor:

Hronika

12.04.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Celokupna rekonstrukcija ubistva Danke Ilić, kao i do sada nepoznata priznanja Dragijevića u policiji.

PRVA REKONSTRUKCIJA UBISTVA MALE DANKE! Evo šta policija zna o telu i kakva je tačno uloga oca i brata ubice!

Foto: Republika.rs, facebook, google maps

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta kada se u dvorištu porodične kuće njene majke Ivane Ilić, igrala sa svojim starijim bratom. Kako je rekla Ivana, sin joj je zatražio vodu zbog čega je ona otišla do automobila, a kada se vratila deteta nije bilo. 

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić na konferenciji za javnost rekao je da je Ivana Ilić, majka male Danke, u 13.10 časova došla sa decom iz Bora u Banjsko polje gde su se deca igrala, a ona ih je fotografisala i načinjene fotografije u 13.22 poslala suprugu. U 13.41 Ivana je zvala muža i rekla mu da Danke nema, on je stigao u 13.55, a policija je po pozivu stigla u 13.59 časova.

Za ovaj zločin uhapšeni su Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) zaposleni u JKP ''Vodovod'' u Boru, koji su po sopstvenom priznanju službenim automobilom udarili devojčicu, koju je potom Dragijević udavio i usmrtio.

Foto: Republika.rs, facebook, google maps

Danka se ovde igrala

Janković i Dragijević bili na radnom zadatku

U periodu od 13.45 do 15.52 Danka Ilić (2) je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, a tu činjenicu su potvrdila dva očevica.

Oko 13.50 časova Ivana Ilić je videla beli automobil i muškarca koji stoji pored njega. Istragom je utvrđeno da se radilo o automobilu marke ''Fiata Panda'' u kom su bili osumnjičeni Janković i Dragijević.

Srđan Janković i Dejan Dragijević su bili na radnom zadatku u naselju Banjsko polje gde su trebali da provere šahtu u Ozrenskoj ulici, a gde su stigli u 13.20 časova. 

Kretanje vozila u kom su osumnjičeni bili je zabeleženo na kamerama u Ulici Radomira Putnika, zahvaljujući kojima je ustanovljeno da su se sporednom ulicom kretali u 13.35, a kasnije je zabeleženo da su se kod kapije kuće porodice Ilić zaustavili u 13.50.

Foto: Republika.rs, facebook, google maps

Putanja kojom su se Dragijević i Janković kretali

Zaustavili se pored puta da mokre

Kako je dalje utvrđeno, vozilo ''Fiat Panda'' se ispred kapije kuće gde se Danka igrala, zadržalo 2,5 minuta, a prema izjavi osumnjičenih ovde su se zaustavili zbog potrebe za toaletom.

Foto: Republika.rs, facebook, google maps

Dragijević i Janković se zaustavili ispred kuće u 13.50

Automobilom udaraju devojčicu nedaleko od kapije kuće

Nakon završene nužde, nastavili su da se kreću pomenutim putem, a onda na nekih 30 - 40 metara od mesta zaustavljanja udarili devojčicu službenim vozilom kojim je upravljao osumnjičeni Srđan Janković, dok je na suvozačevom mestu bio Dejan Dragijević.

Kako je rečeno, Danka je udarena brzinom od najviše 50km/h i tragova krvi nema jer dete usled udarca nije krvarilo.

Foto: Republika.rs, facebook, google maps

Mesto na kom su Dragijević i Janković udarili Danku

Devojčicu bez svesti stavljaju u automobil preko alata

Nakon što je Janković udario kolima Danku, Dragijević je izašao iz automobila i devojčicu koja je u tom trenutku bila bez svesti stavio u zadnji deo automobila preko alata, tačnije, preko radne pumpe za izvlačenje vode. Bez razmišljanja da detetu pomognu, dogovorili su se da telo nesrećne Danke negde bace.

Devojčica se budi i počinje da plače

Tokom vožnje ka deponiji, Danka se probudila i počela da plače, što je Jankovića i Dragijevića uznemirilo.

Foto: Društvene mreže

Danka se probudila u kolima, Dejan Dragijević je zadavio

Golim rukama zadavio dete

Dejan Dragijević koji je bio suvozač je ispričao na saslušanju da je jednu stavio Danki na grlo i davio je, dok joj je drugom rukom prekrio usta.

- Priče im se ne poklapaju o davljenju deteta, jer se dete probudilo u toku vožnje i suvozač je udavio Danku stavljajući jednu ruku na grlo, a drugu na usta i udavio dete, a ne mogu da se dogovore ko je izvršio davljenje, tu počinje prebacivanje krivice sa jednog na drugog, a kasnije su je bacili na deponiju - rekao je Ninoslav Cmolić, načelnik UKP.

Foto: Facebook

Dejan Dragijević, priznao da je ubio Danku

Sreli Dankinog oca, tvrdili da ne znaju šta je sa devojčicom 

U 13.57 Jankovića i Dragijevića je zaustavio otac devojčice i pitao ih da li su možda videli njegovu dvogodišnju ćerkicu, na šta su oni rekli da je nisu videli.

Bacili telo na deponiju 

Iz Banjskog polja su izašli u 14 časova odakle su išli Starobanjskim putem ka deponiji na koju su planirali da bace telo deteta. Na deponiji su se zadržali minut i 49 sekundi, a tokom tog vremna su izvukli Dankino telo iz automobila i bacili na bedem na kom je bila gomila smeća.

Foto: ST/Vlada LUKIĆ

Deponija na koju su bacili Dankino telo

Uloga brata i oca Dragijevića

Dragijević je do detalja opisao zločin i priznao da je ubio nevinu dvogodišnju devojčicu, a tokom svoje izjave je priznao da su mu dan kasnije da prenese telo pomogli brat Dalibor Dragijević, koji je inače preminuo u policiji i otac Radoslav Dragijević.

Foto: Facebook

Dalibor Dragijević, brat ubice Danke Ilić

Brat pre smrti priznao: ''Raskomadali smo telo''

Prema nezvaničnim informacijama, njih trojica su u svojoj porodičnoj kući navodno raskomadali telo, što je Dalibor Dragijević pred smrt priznao policiji i do detalja ispričao šta su njih trojica uradili sa telom.

Kako je rekao, oni su Dankino telo raskomadali na delove, sakrili ga, a onda se otac vratio i premestio delove tela na samo njemu znanu lokaciju.

Na ovu stravičnu činjenicu je ukazivalo i to da su iz njihove kuće iznete motike i lopate, kao i noževi i cipele koje su nosili tog dana.

- Sve ovo vodi ka najcrnjem scenariju koji mora da se istraži. Jedna od najjezivijih mogućnosti jeste da je Dejan uz pomoć oca i brata telo devojčice koje je sa Srđanom Jankovićem prvo bacio na deponiju posle dva dana isekao i u kesama delove razbacao na više mesta - nedavno je objasnio obavešteni izvor iz istrage za Republiku.

Foto: Facebook

Radosav Dragijević, otac ubice Danke Ilić

Otac neće da kaže gde je telo

Iako je njegov sin Dalibor priznao pre nego što je umro kakav su monstruozan čin izvršili on, njegov brat i otac. Radosav Dragijević odbija da kaže policiji gde je ostavio delove tela male Danke.

- Nikada vam neću reći gde sam je ostavio - rekao je on, saznajemo nezvanično.

Podsetimo, čitav teren u okolini Bora, Banjskog polja i Zlota se pretražuje danonoćno u nadi da će se telo nesrećne devojčice pronaći, a policija i dalje radi na tome da od osumnjičenih sazna šta su uradili sa telom Danke Ilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Veca

12.04.2024 22:30

Postoji li uopste kazna za ovakvo delo..da li to moze da uradi i najgori monstrum..strasno...

Pavlović Zlatica

12.04.2024 23:12

Strašno, raskomadali telo... ubiti,dovoljno za ubiti ih, iako se ne nadju delovi tela

Caca

13.04.2024 00:56

Tuga,velika tuga.Imati srca izvrsiti ovakav zlocin nad neduznom bebom koja je tek prohodala koja jos uvek nije pricala, koja je imala cuclicu u ustima.Strasno...Kakvo srce kuca u tim ljudima?Neljudsko,zivotinjsko.Raskomadati jedno ljudsko bice i baciti,pa to nisu ljudi.Koji advokati brane takve ljude.?Pre se odreci svoje profesije nego pogaziti ljudskost u sebi.Takvim ljudima i ne trebaju advokati za njih je batina iz raja a advokati po sluzbenoj duznosti ce biti omrazeni od strane naroda.I uvek ce biti upamceni kao branioci ubica jednog malog neduznog bica koje je tek na svet postalo.O boze pomozi im da mirno spavaju.Strasno...