EKSPLOZIJA U PRIŠTINI: Ručna bomba bačena na Univerzitetsko naselje!

Autor:

Hronika

12.04.2024

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema povređenih u incidentu.

EKSPLOZIJA U PRIŠTINI: Ručna bomba bačena na Univerzitetsko naselje!

Foto: shutterstock, pixabay.com

Kosovska policija je danas potvrdila da je došlo do eksplozije ručne bombe u Univerzitetskom naselju u Prištini, nedaleko od Tehničkog fakulteta, koja je rezultirala oštećenjem šest vozila. Srećom, nije bilo povređenih u ovom incidentu koji je uzburkao javnost.

- Policija je odmah izašla na teren. Za sada je izvesno da je od fragmenata eksplozivne naprave oštećeno šest automobila, dok nema izveštaja o povređenima. Prema prvim rezultatima istrage, radi se o ručnoj bombi. Policija nastavlja sa preduzimanjem drugih radnji na rasvetljavanju okolnosti ovog događaja- saopštili su zvaničnici.

Uticaj eksplozije na Univerzitetsko naselje


Univerzitetsko naselje, koje je kompleks stambenih zgrada, prvobitno je dodeljeno univerzitetskim profesorima srpske zajednice pre rata na Kosovu i Metohiji. Nakon sukoba, većina tih stanova je prodata, a naselje je postalo dom različitim zajednicama na Kosovu.

Reakcije lokalnog stanovništva

Lokalno stanovništvo Univerzitetskog naselja je izrazilo zabrinutost zbog ovog incidenta i tražilo odgovornost za napad. Mnogi su istakli da su se osećali nesigurno i da su u strahu za svoju bezbednost i imovinu.
 

Podsetimo, dvojica dvadesetpetogodišnjaka sa Kosova i Metohije izgubila su živote u saobraćajnoj nesreći koja se noćas dogodila u Leposaviću. 

Nesreća se desila nešto iza ponoći kada je vozač M. B. (1999) izgubio kontrolu nad svojim vozilom, Audi A6 beogradskih registarskih oznaka, prešao u suprotnu traku i sudario se sa vozilom Peugeot 307 tutinskih registarskih oznaka, izjavio je komandir saobraćajne policije za region Sever, Muniš Avdiju, za Kontakt Plus.

Na licu mesta je preminuo vozač Audija, dok je drugi vozač, Đ. M. (1999), kasnije podlegao povredama u bolnici. Suvozač koji se nalazio u vozilubeogradskih registarskih oznaka zadobio je teške telesne povrede i trenutno se nalazi na bolničkom lečenju.

Tela poginulih su upućena na Institut za sudsku medicinu u Prištini radi obdukcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading