IZNAJMILI PORŠE, BENTLI I MERCEDESE OD RENT-A-KARA PA IH PRODALI: Uhapšena dvojica zbog 12 luksuznih tuđih automobila!

Autor:

Hronika

27.03.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovaj način rent-a-car firma je oštećena za više od 150 miliona dinara.

IZNAJMILI PORŠE, BENTLI I MERCEDESE OD RENT-A-KARA PA IH PRODALI: Uhapšena dvojica zbog 12 luksuznih tuđih automobila!

Foto: RINA

Danas su uhapšena dvojica muškaraca, S.B. iz Beograda i M.M. iz Aranđelovca, zbog sumnje da su u toku prošle godine prodavali 12 luksuznih automobila koji su iznajmljeni od firme "Primero rent a kar" od strane kompanije "Dimnikar".

Prema našem izvoru, sumnja se da su osumnjičeni, na ovaj način, ostvarili korist prodajom vozila fizičkim licima, pri čemu su prouzrokovali štetu od oko 150 miliona dinara rent-a-kar firmi.

Na ovaj način rent-a-car firma je oštećena za više od 150 miliona dinara, ali joj je nakon otkrića ove zloupotrebe uz pomoć policije do sada vraćeno 11 vozila.

Automobili koji su uključeni u ovu sumnjivu transakciju su GLE coupe 300, BMW X 6, BENTLI, MB GLC, GLE 400D, AUDI S6, PORŠE KAEN i drugi, prema rečima izvora.

S.B. i M.M. će biti privedeni na saslušanje u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Prema sumnjama, S.B. i M.M., kao odgovorna lica u firmi "Sirb kars" iz Aranđelovca, koristeći prethodno uspostavljen poslovni odnos sa "Dimnikar"-om i po ovlašćenju direktora iste firme, iznajmljivali su vozila od "Primero rent – a kar". Nakon toga, vozila su neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

Ova sumnjiva aktivnost nanijela je štetu rent-a-car firmi od preko 150 miliona dinara, ali je policija, uz saradnju sa oštećenom firmom, do sada uspela da vrati 11 od ukradenih vozila nakon otkrivanja ovog nezakonitog poslovanja, piše Kurir.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading