DA LI ĆE MALA JANA IKAD PROGOVORITI O MAJCI I ONOME ŠTO JE VIDELA NA NASIPU? Zoran Marjanović juče ODBIO da odgovara baš na OVA pitanja tužioca!

Autor:

Hronika

20.03.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osam godina je prošlo od ubistva Jelene Marjanović.

DA LI ĆE MALA JANA IKAD PROGOVORITI O MAJCI I ONOME ŠTO JE VIDELA NA NASIPU? Zoran Marjanović juče ODBIO da odgovara baš na OVA pitanja tužioca!

Foto: Nebojša Mandić

Juče je ponovljeno suđenje kompozitoru Zoranu Marjanoviću pred kompletno izmenjenim sudskim većem koje vodi sudija Ivana Ramić. Optuženi je već na početku ročišta odbio da pred novim većem iznese detaljnu odbranu i ubedi sud da nije ubio svoju suprugu Jelenu, 02.04.2016. na nasipu u Borči.

- Ja sam svoju odbranu izneo detaljno više desetina puta i sve što sam rekao je istina. Ne bih odgovarao na pitanja tužioca, suda i ostalih prema savetu odbrane - rekao je Marjanović.

Postavlja se pitanje kada će ćerka Zorana Marjanovića i brutalno ubijene pevačice Jelene Marjanović  progovoriti o onome što je videla na nasipu. Ubistvo njene majke dogodilo se kada je imala samo pet godina i ona je bila poslednja koja je videla Jelenu živu. Dve godine kasnije, Jana je saslušana u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Beogradu gde se prisetila dana kada je njena majka nastradala.

Sudija je istakla da je iskaz devojčice Jane bio od ključnog značaja prilikom donošenja presude. Prilikom analize Janinog iskaza, posebna pažnja posvećena je razlikama između njenog opisa događaja i Marjanovićevog iskaza. Njene specifične tvrdnje o mestu gde se nalazila u trenutku zločina su se pokazale ključnim u donošenju odluke.

Deo iskaza male Jane sudija Jelena Škulić pomenula je ranije u obrazloženju presude Zoranu Marjanoviću. Kako je kazala njen iskaz je pokazao šta se dogodilo na nasipu.

- Devojčica je opisala da mamu nije mogla da vidi od šume, a šume na mestu gde su oni stajali nije bilo, već je bilo sa druge strane kanala sa kog mesta je svedok rekao da je video muškarca i ženu bez deteta, a odakle su oni prema rečima svedoka došli - navela je tada sudija.

Razlozi za ponovljeno suđenje

Suđenje se ponavlja zbog ukidanja prvostepene presude od strane Apelacionog suda, kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo - 40 godina zatvora. Takođe, Apelacioni sud je 3.oktobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor.

Marjanovićeva odbrana

Marjanović se priprema da detaljno iznese svoju odbranu tokom ponovljenog suđenja. Od početka suđenja tvrdio je da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja. Nakon hapšenja 15. septembra 2017. godine, branio se iz pritvora, koji mu je Apelacioni sud ukinuo nakon 10 meseci, od 12. juna 2018. godine. Pre hapšenja je više puta bio privođen, ali je zbog nedostatka dokaza bio puštan nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading