MUP IMAO PUNE RUKE POSLA: U SAMO DVA DANA POVREĐENO 11 OSOBA! Evo koliko vozača se tereti zbog nasilničke vožnje!

Autor:

Hronika

11.03.2024

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na području Novog Sada, dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda.

MUP IMAO PUNE RUKE POSLA: U SAMO DVA DANA POVREĐENO 11 OSOBA! Evo koliko vozača se tereti zbog nasilničke vožnje!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

U periodu od 8. do 10. marta, na području Južnobačkog okruga, dogodila se 21 saobraćajna nezgoda, u kojoj je jedanaest osoba lakše povređeno.

Više lica zadobilo telesne povrede

U tom intervalu, na području grada Novog Sada, dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest lica zadobilo lake telesne povrede.

Visok broj prekršaja

Policijska uprava u Novom Sadu je, za vikend, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala  ukupno 788 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Na ovom području, iz saobraćaja je isključeno 80 vozača i 16 vozila, a zadržano je 14 vozača. 

Posledice vožnje pod dejstvom alkohola


Jedanaest  vozača  je zadržano zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a trojica se terete za prekršaj nasilničke vožnje, jer su, u Novom Sadu i Bačkoj Palanci, vozili moped i automobile, sa više od 2 promila alkohola u organizmu.

Određeno zadržavanje

Zadržani vozači će, uz prekršajnu prijavu, biti privedeni nadležnom prekršajnom sudiji.

Opasnost vožnje u alkoholisanom stanju 
 
Vožnja u alkoholisanom stanju je jedan od najvećih problema saobraćaja širom sveta. Mnogi vozači i dalje ignorišu opasnosti i zakonske propise koji zabranjuju vožnju pod uticajem alkohola. Ovaj problem izaziva ozbiljne posledice po bezbednost u saobraćaju i zahteva stalnu pažnju i edukaciju kako bi se minimizirali rizici. 
 
Alkohol i vožnja - statistika 
 
Prema istraživanjima, alkohol je faktor učestvovanja u saobraćajnim nesrećama u značajnom broju slučajeva. Čak i mala količina alkohola može uticati na vozačeve sposobnosti kao što su percepcija, reakcije i sposobnost donošenja odluka. U nekim slučajevima, vozači su u stanju alkoholisanosti izazvali nesreće sa teškim posledicama po živote ljudi. 
 
Posledice vožnje pod uticajem alkohola 
 
Vožnja pod uticajem alkohola može imati ozbiljne posledice, kako po vozača, tako i po druge učesnike u saobraćaju. Pored rizika od nesreće, vozači koji budu uhvaćeni u alkoholisanom stanju suočavaju se sa zakonskim posledicama, uključujući novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole, pa čak i zatvorsku kaznu. Ove posledice mogu imati dugoročne implikacije na život vozača i njihovu porodicu. 
 
Prevencija vožnje pod uticajem alkohola 
 
Prevencija vožnje pod uticajem alkohola zahteva kombinaciju zakonskih mera, edukacije i svesti vozača o rizicima. Zakonske mere uključuju stroge kazne za vozače koji budu uhvaćeni pod uticajem alkohola, dok edukacija treba da podstakne vozače da prepoznaju rizike i preuzmu odgovornost za svoje postupke. Takođe, dostupnost javnog prevoza i taksi usluga može smanjiti potrebu za vožnjom pod uticajem alkohola.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading