AUTOMOBIL SE PREVRNUO U SUPROTNOJ TRACI KOD BUBANJ POTOKA: Snimak izazvao jezivu reakciju na društvenim mrežama (VIDEO)

Autor:

Hronika

03.03.2024

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Automobil se prevrnuo kod Bubanj potokau suprotnom smeru.

AUTOMOBIL SE PREVRNUO U SUPROTNOJ TRACI KOD BUBANJ POTOKA: Snimak izazvao jezivu reakciju na društvenim mrežama (VIDEO)

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Jedan jeziv snimak pojavio se na društvenim mrežama, prikazujući trenutak u kom se automobil prevrće kod Bubanj potoka. Snimak je nastao potpuno slučajno, dok je jedan vozač snimao kolonu vozila na toj deonici puta, ne sluteći da će zabeležiti ovaj uznemirujući događaj.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 


Snimak koji je šokirao javnost

Na snimku se vidi trenutak u kom se vozilo prevrće u suprotnoj traci, ostavljajući gledaoce u šoku i neverici. Video je brzo postao viralan, a ljudi su izražavali svoje uznemirenje i zabrinutost za učesnike u saobraćajnoj nesreći.

Detalji o nesreći i stanju učesnika

Za sada, detalji o nesreći i stanju učesnika nisu poznati. Javnost je ostala u neizvesnosti o tome šta je dovelo do ove dramatične situacije i da li su učesnici prošli bez ozbiljnih povreda.

Reakcije na društvenim mrežama

Na društvenim mrežama su se pojavile brojne reakcije na ovaj uznemirujući snimak. Mnogi su izrazili nadu da su učesnici prošli bezbedno, dok su drugi iskoristili ovaj događaj kao podsetnik na važnost opreza i pažnje prilikom vožnje.

Izvor (Blic)

 

 

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?
U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi.
Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode.

Kada je obezbeđeno lice mesta i tako eventualno sprečen nastanak novih stradanja, može da se pristupi efikasnom spasavanju nastradalih. Potrebno je znati da povređeno lice ne sme bez stručnog nadzora prisutnog lekara, opreme i Hitne pomoći da se pomera i transportuje, kako bi se izbegle ozbiljnije povrede i komplikacije.

Vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode dužan je da obavesti policiju (192), i Hitnu pomoć (194). U obavezi je da ostane na mestu nezgode do dolaska policije i završetka uviđaja. Izuzetno se može udaljiti sa mesta nezgode, samo ako mu je neophodna hitna medicinska pomoć, ili oceni da je moguće i potrebno da preveze povređenog do najbliže zdravstvene ustanove, uz obavezu da se što pre moguće vrati na mesto nezgode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading