OTKRIVENO KOLIKO RODITELJI KOSTE KECMANOVIĆA PLAĆAJU ADVOKATE! Od paprene cifre će vam se zavrteti u glavi - DA LI JE MOGUĆE?! (FOTO)

Autor:

Hronika

01.03.2024

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na prethodnom ročištu, njihova pravna zastupnica Marina Ivelja, iznela je detalje o tome koliko su Kecmanovići materijalno obezbeđeni.

OTKRIVENO KOLIKO RODITELJI KOSTE KECMANOVIĆA PLAĆAJU ADVOKATE! Od paprene cifre će vam se zavrteti u glavi - DA LI JE MOGUĆE?! (FOTO)

Foto: ATA Images, Privatna arhiva, Printscreen/YouTube, Instagram, twitter

Suđenje porodici dečaka ubice Koste Kecmanovića,  iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koji je 3. maja 2023. ubio devet učenika te škole i radnika obezbeđenja, a ranio više njih, još uvek je u toku, a pored krivičnog postupka, protiv njih je pokrenut i parnični postupak, nakon što su ih porodice nastradalih tužile zbog naknade nematerijalne štete usled smrti bliskog lica, piše Informer

Kako se saznaje, u prvom delu današnjeg ročišta otac dečaka ubice menjao je raspoloženje, a sve porisutne u sudnici je frapirao njegov odgovor na pitanje ko je kriv za masakr.  

Najpre je ćutao, a kada mu je pitanje ponovljeno, rekao je "ne znam"! Nije čak izgovorio ni ime svog sina, iako se dobro zna da je trinaestogodišnjak počinio jeziv zločin - kaže naš izvor koji je bio prisutan tokom ispitivanja.

Podsetimo se, nakon samog masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" porodica Kecamnović je pokušala na sve načine da svoju imovinu prenese na treće lice, kako bi sačuvali ono što su nasledili i zaradili. 

Foto: ST/Vladimir Lukić

Miljana Kecmanović sa advokatima

Miljana Kecmanović je posetila nekoliko notara, dok je Vladimir zahtevao da mu u pritvor dođe notar. Na prethodnom ročištu, njihova pravna zastupnica Marina Ivelja, iznela je detalje o tome koliko su Kecmanovići materijalno obezbeđeni. 

- Imovina porodice iznosi 598.500 evra, verovatno će biti 15, 20 ročišta, pitanje je da li će njihova imovina biti dovoljna samo za namirenje advokatskih troškova - rekla je Ivelja ispred Palate pravde i dodala kako prvo moraju biti izmireni sudski troškovi, advokatski, kao i izvršiteljski i tek na kraju ono glavno, a to je naknada štete tužiocima.

Da suma od  598.500 evra neće biti dovoljna porodici Kecmanović, zaparala je uši te je Informer Marinu Ivelju pitao za objašnjenje. Njen odgovor stigao je veoma brzo, a njenu poruku vam prenosimo u celosti: 

Foto: ATA Images

Marina Ivelja

-  Pogrešno ste razumeli. Nijednog trenutka Nisam rekla da je izlazak moj 30.000€ Nijednog momenta nisam rekla da li ja naplaćujem porodici Kecmanović i to uopste nije tema. Poenta mog obraćanja je da ce advokatski troškovi advokata koji zastupaju oštećene tj. Tužioce biti toliko veliki da na kraju postupka od imovine porodice Kecmanović neće moći da se naplate roditelji preminule dece, jer se prvo isplaćuju sudski troskovi, troskovi izvršenja, advokatski troškovi, pa na kraju glavni tužbeni zahtev roditelja i brace i sestara - napisala je i dodala odgovor na spekulacije da njen jedan izlazak pred sud naplačuje 30.000 evra. 

- Ja sam rekla da se izlazak na ročiste naplaćuje po advokatskoj tarifi koja je zvanično objavljena i dostupna, te da advokat koji zastupa 27 tuzilaca po  tarifi za 1 izlazak na sud na kraju postupka može naplatiti 10.065€ ukupno, a za pisanje podneska ili tužbe 10.023€, te s obzirom da je do sada bilo 5 ročišta i 3 podneska uključujuci i tužbu, taj iznos za advokatom koji zastupa 27 lica iznosi do sada (kada je prošlo samo 6 meseci od podnošenja tuzbe) 80.000€.  Molim Vas da pažljivo pogledate Advokatsku tarifu i na koji način se ona uvečeva kada zastupate više lica. I da pažljivo poslušate još jednom šta sam izjavila i zatrazite Zapisnik sa ročista ako ne možete da se setite - napisala je Ivelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (6)

Loading
Bosna

01.03.2024 20:52

Advokati u Srbiji vole pare ,oni su trebali zastupati iz ljudskih razloga roditelje pro bono .

Odgovori 19 5
Majka

02.03.2024 13:35

Da li advokatica Ivelja mirno spava kad moze da brani saucesnike u svirepom masovnom ubistvu dece

Odgovori 13 2
Una

02.03.2024 21:12

Sigurno nijedan advokatski tim ne bi pristao da ih brani i zastupa ako ne bi ovi bili toliko imučni, verovatno se tu muljalo na veliko, poštenim radom sigurno ne bi stekli toliko toga, zato je taj "ugledni doktor" imao toliko oružja u kući, naivno je verovati da je samo iz strasti prema oružju...

Ljatif Zakodji

03.03.2024 06:22

@Una - Predsednikovo kumce slupa auto od pola miliona evra pa nikom nista. To je verovatno sve posteno steceno, kao i Vulinov stan od tetkinih para. Za oruzje da ne pricam, dovoljno je reci, Veselinovic, Radoicic, pa opet nikom nista