OGLASIO SE UKC "NIŠ" U VEZI SA PREMINULOM PORODILJOM: "Uprkos naporima, nije joj bilo spasa"

Autor:

Hronika

01.03.2024

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navode da je D. L. bila u teškom stanju već po prijemu u bolnicu u Nišu.

OGLASIO SE UKC "NIŠ" U VEZI SA PREMINULOM PORODILJOM: "Uprkos naporima, nije joj bilo spasa"

Foto: shutterstock

Porodica preminule D. L. iz Vlasotinca je navela da će da tuži bolnicu ukoliko bude nešto sumnjivo, a sada je stigao izveštaj iz bolnice.

- Pacijentkinja D. L. ' 93 u UKC NIŠ  iz OB Leskovac, primljena je 28.02.2024. u 15:34 min, na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo UKC Niš, a nakon prethodno urađene intervencije carskog reza u OB u Leskovcu, zbog sumnje na krvarenje u trbuhu - piše u saopštenju UKC Niš

Navode da je D. L. bila u teškom stanju već po prijemu u bolnicu u Nišu. Navodi se da je hitno naložena njena reanimacija.

Pacijentkinja je na samom prijemu, bila u izuzetno teškom opštem stanju. Nakon kliničkog i ultrazvučnog pregleda, hospitalizovana je u jedinici intezivne nege GAK UKC Niš. Odmah je započeta laboratorijska obrada i pristupljeno je reanimaciji i pripremi za hitan hiruški zahvat - dodaje se u saopštenju.

Ipak, nakon mukotpne borbe D. L. ipak nije izdržala i preminula je. Porodica preminule devojke smatra da je za njenu smrt kriva nemarnost doktora.

- Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je u jutarnjim satima u 6.50h preminula. Kada je reč o daljim postupcima naše zdravstvene ustanove, Univerzitetskog kliničkog centra Niš, svakako će biti ispoštovane sve zdravstvene norme i postulati predviđeni u ovakvim situacijama, o čemu će porodica i nadležni biti obavešteni. Što se tiče ostalih pitanja, niški UKC, nije prava adresa, te Vas molimo da se za te informacije obratite matičnoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj je trudnoća, D.L. vođena, tj. praćena - zaključuju iz UKC Niš

Podsetimo, porodica je naglasila da će, ukoliko nalazi pokažu bilo kakve sumnjive okolnosti, podneti tužbu, ističući da, iako ne mogu vratiti svoju voljenu, insistiraju na odgovornosti za njenu smrt. Cilj im je da pravda bude zadovoljena i da njihovo iskustvo možda pomogne nekome u budućnosti ko se nađe u sličnoj situaciji.

Moramo da pogledamo te parametre iz Opšte bolnice u Leskovcu i ukoliko nešto bude sumnjivo uslediće tužba. Mi nju svakako ne možemo više da vratimo, ali najbitnije je da neko odgovara za njenu smrt, naročito ako možemo da pomognemo nekome ko bude bio u sličnoj situaciji u budućnosti - rekla je porodica preminule devojke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading