NAKON SMRTI PORODILJE, OGLASIO SE DIREKTOR LESKOVAČKE BOLNICE: Rekli su mi juče da je BOLJE!

Autor:

Hronika

29.02.2024

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On kaže da će sutra ujutru dati nalog da se oformi stručna komisija koja će utvrditi sve okolnosti vezane za porođaj.

NAKON SMRTI PORODILJE, OGLASIO SE DIREKTOR LESKOVAČKE BOLNICE: Rekli su mi juče da je BOLJE!

Foto: republika.rs

Najnovija vest

Direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević kaže da se pacijentkinja porodila u utorak i da je zbog krvarenja hitno transportovana za UKC Niš.

- Porodilja je 1993. godište iz Vlasotinca. Imala je hipertenziju u trudnoći koja je vođena u Domu zdravlja u Vlasotincu. Došlo je do krvarenja prilikom porođaja u bolnici u Leskovcu zbog čega je transportovana za UKC Niš. Juče sam obavešten da je porodilja bila bolje, ali da je danas dobio obaveštenje da je, nažalost, preminula. Beba je kod nas u bolnici u Leskovcu I dobro je - rekao je Dimitrijević za “Blic”.

On kaže da će sutra ujutru dati nalog da se oformi stručna komisija koja će utvrditi sve okolnosti vezane za porođaj.

- Formiraćemo ujutru stručnu komisiju za unutrašnju proveru kvaliteta rada koja će odmah početi sa radom. Biće pregledana kompletna dokumentacija koju je trudnica donela o toku trudnoće i celokupan tok porođaja u bolnici u Leskovcu, do transporta za UKC Niš - kaže Dimitrijević.

Žena je pre dva dana porođena u Opštoj bolnici Leskovac.

- Ona se porodila carskim rezom u Leskovcu, a posle porođaja je počela nekontrolisano da krvari, kod nje se javio DIK  - diseminovana intravaskularna koagulopatija. To znači da je mnogo iskrvarila posle carskog reza i došlo je do tog stanja. Sistem hemostaze toliko je kod nje bio poremećan, da je sigurno postojala na nekim mestima tromboza, a na drugim krvarenje - objašnjava lekar iz UKC Niš, koji je zamolio da ostane anoniman.

On ističe da je neverovatno da ništa nije primećeno tokom vođenja trudnoće.

(Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading