SASLUŠANI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MILANA ŠUŠE: Evo šta su rekli!

Autor:

Hronika

28.02.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Branku S. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva.

SASLUŠANI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MILANA ŠUŠE: Evo šta su rekli!

Foto: Republika.rs, Facebook

U nedavnom saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, osumnjičeni povezani sa ubistvom Milana Šuše 17. februara 2024. godine u Zemunu su izneli svoje odbrane. Branko S. iz Pančeva i Danijela Z. iz Kruševca su se suočili sa optužbama za teško ubistvo i pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Branko S. (34) iz Pančeva, optužen za teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, je na saslušanju u tužilaštvu odlučio da se brani ćutanjem. Ovo pravo je iskoristio kako bi izbegao iznošenje odbrane pred tužiocem.

Sa druge strane, Danijela Z. (28) iz Kruševca, osumnjičena za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, na saslušanju je negirala izvršenje krivičnog dela. Ova odbrana postavlja pitanje o ulozi i aktivnostima ove osumnjičene u vezi sa tragičnim događajem.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Branku S. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, mogućnosti ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti. Slično, pritvor je predložen i za Danijelu Z. zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i mogućnosti ponavljanja krivičnog dela.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Branko S. i lice za kojim se traga su zajedno u periodu od 12. do 15. februara 2024. godine, obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja oštećenog kako bi utvrdili njegove navike i kretanja. Osim toga, 4. februara su iznajmili vozilo marke “Škoda” koje su koristili za izvršenje krivičnog dela 17. februara.

Sumnja se da je Branko S. upravljao ovim vozilom 17. februara, dovezavši osumnjičenog za kojim se traga, do blizine mesta gde živi M.Š. i parkirao automobil na mestu pogodnom za opservaciju. Nakon što je primetio M.Š. oko 10:05, Branko S. je obavestio drugog osumnjičenog putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju “Signal”, koji je potom izvršio napad.

Svi ovi detalji bacaju svetlo na planiranje i izvršenje ovog tragičnog događaja, otkrivajući složenost i ozbiljnost optužbi protiv osumnjičenih.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading