BEOGRAĐANIN ZVERSKI PREBIO SVOJU DEVOJKU! Pesničio je u glava sve dok nije pala - HTEO DA JE UBIJE?!

Autor:

Hronika

28.02.2024

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je hitno hospitalizovana u Urgentni centar i konstatovane su joj teške telesne povrede.

BEOGRAĐANIN ZVERSKI PREBIO SVOJU DEVOJKU! Pesničio je u glava sve dok nije pala - HTEO DA JE UBIJE?!

Foto: Shutterstock, Tanjug/J. PAP

Hitna pomoć i policija

D. T. (41) uhapšen je zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici nad devojkom K. Đ. (33) u Beogradu, saznaje Telegraf.

On ju je, kako se navodi, polse svađe udarao u glavu i telo , pa vikao da će je ubiti.

Ona je hitno hospitalizovana u Urgentni centar i konstatovane su joj teške telesne povrede.

D. T. je određeno zadržavanje 48 sati, a istragu vodi Drugo osnovno javno tužilaštvo.

Prijavite nasilje! 

Zakonska je obaveza svakoga da prijavi nasilje u porodici nadležnoj instituciji. Ako ste doživeli nasilje, pored policije nasilje možete prijaviti i javnom tužilaštvu, centru za socijalni rad i zdravstvenoj ustanovi. Za dobijanje informacija ili potrebe za emotivnom podrškom, možete pozvati SOS telefon.

Bez obzira na to da li ste prijavu za nasilje podneli jednom ili više puta, institucije su dužne da postupaju po svakoj prijavi.

Nasilje možete prijaviti lično, ako ste Vi doživeli nasilje, a takođe može ga prijaviti i član Vaše porodice, prijatelj, komšija i bilo koje drugo lice. Nasilje se može prijaviti lično, u prostorijama institucije, telefonom, pismeno, putem pošte, kao i putem imejla. Prilikom prijavljivanja, možete se predstaviti ili ostati anonimni - u svakom slučaju prijava će biti razmatrana.

Kako bi dobili efikasnu zaštitu, institucije su Zakonom obavezne da sarađuju kako bi Vam obezbedile da dobijete adekvatnu zaštitu i podršku.

Prema Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, institucije su dužne da o svakom saznanju o nasilju u porodici obaveste nadležnog policijskog službenika i tužilaštvo. Jedino pozivanjem SOS telefona Vaša prijava i iskustvo nasilja ostaju poverljivi i ne prijavljuju se, osim ukoliko to ne želite, kao i u situacijama Vaše životne ugroženosti.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading