PRIPADNICI SRPSKE POLICIJE ZADALI OZBILJAN UDARAC KRIMINALCIMA! U kodnoj akciji Vertikala uhapšeno 10 osoba - "BRAŠNJEVIĆA SMO DUGO PRATILI" (FOTO)

Autor:

Hronika

28.02.2024

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo dokaza koji su navedeni prilikom konferencije za medije su Skaj poruke, ali pored toga, istaknuto je da postoje i materijalni dokazi koji su korišćeni u ovoj međunarodnoj akciji.

PRIPADNICI SRPSKE POLICIJE ZADALI OZBILJAN UDARAC KRIMINALCIMA! U kodnoj akciji Vertikala uhapšeno 10 osoba - "BRAŠNJEVIĆA SMO DUGO PRATILI" (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su održali konferenciju za medije kako bi informisali javnost o međunarodnoj akciji kodnog imena "Vertikala", u kojoj je učestvovala srpska policija. Prema njihovim rečima, ova akcija predstavlja ozbiljan udarac organizovanom kriminalu, a rezultirala je hapšenjem 10 osoba. Pored Srbije, akcija je sprovedena i na teritorijama Grčke i Španije, gde je uhapšeno osam osoba u koordinisanoj međunarodnoj akciji Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, BIA, SBPOK-a, Europola, kao i tužilaštava u Grčkoj i Španiji.

Skaj poruke kao deo dokaza

Deo dokaza koji su navedeni prilikom konferencije za medije su Skaj poruke, ali pored toga, istaknuto je da postoje i materijalni dokazi koji su korišćeni u ovoj međunarodnoj akciji. Ova činjenica ukazuje na ozbiljnost i temeljitost istrage koja je prethodila hapšenjima.

 

Uhapšene osobe širom Evrope

Zanimljivo je istaći da su osobe uhapšene na teritorijama nekoliko evropskih zemalja - Srbije, Grčke i Španije, što ukazuje na obim i složenost ove međunarodne akcije. Koordinacija između različitih agencija i zemalja je očigledno bila ključna za uspeh operacije.

Ovom akcijom, policija je poslala jasnu poruku da će nastaviti da sarađuje sa međunarodnim partnerima u borbi protiv organizovanog kriminala, te da nijedna zemlja neće biti sigurna zona za kriminalce koji prelaze granice radi izbegavanja pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading